8.4.2015 15:21 | Bleskovky MobilMania.sk

Intel vyvinul 3D kameru pre smartfóny. Sprístupní nevídané možnosti

Zdroj: Lukáš Koškár

Mikroprocesorový gigant rozširuje svoju platformu RealSense aj na mobilné telefóny.

Intel už nejaký čas vyvíja technológiu RealSense, ktorá má počítačom i ďalším zariadeniam sprístupniť nové schopnosti vnemu okolitého sveta. Teraz Intel ukázal rovnakú technológiu integrovanú v smartfóne, píše Engadget.com.

Práve vylepšovanie fotoaparátu je jedným z najdôležitejších aspektov, na ktoré výrobcovia smartfónov dbajú pri uvedení každej svojej novej vlajkovej lode. Ako ale demonštruje Intel, ich evolúcia sa nemusí pohybovať len v rovine vylepšovania kvality snímok.

3D kamera Intel RealSense v 6-palcovom smartfóne Zdroj: Engadget.com

Počas veľtrhu MWC 2015 sme sa mohli presvedčiť , že 3D kamera v tablete umožňuje doteraz nevídané veci. Dokáže snímať hĺbku, vďaka čomu môžu byť priamo z fotografie rozpoznané skutočné rozmery objektov a problémom nemusí byť ani zmena ich farieb pri dodatočnom, softvérovom upravovaní.

Intelu sa podarilo zmenšiť modul RealSense tak, aby ho bolo možné integrovať do inteligentného telefónu s uhlopriečkou šesť palcov. Ide však len o prototyp, pričom s ďalším zmenšením by mohlo byť možné kameru natlačiť i do menších modelov.

Kedy by sme sa ale mohli dočkať prvého telefónu s 3D kamerou RealSense, je nateraz otázne.