9.4.2015 07:21 | Bleskovky MobilMania.sk

Mobilná hra Klobúčik Hop: Silná dávka nostalgie

Zdroj: redakcia

Autori z vývojárskeho štúdia Become sa rozhodli priniesť kus atmosféry detstva na obrazovky moderných smartfónov. Uspeli na plnej čiare.

Mobilná hra niekedy k úspechu nepotrebuje dokonalú grafiku, šokujúcu originalitu a mnohočlenný tím vývojárov. V niektorých prípadoch stačí priniesť na displeje smartfónov „rýchlovku“ inšpirovanú reálnym svetom a kusom spomienok z detstva.

Práve príjemnou nostalgiou zabrnká na city hráčov titul Klobúčik Hop!, ktorý si pamätajú celé generácie. K dispozícii je pritom zadarmo pre platformy AndroidiOS.

Hra je vernou kópiou svojej stolnej predlohy. Podstatou je vystreľovať farebné klobúky do vopred pripraveného poľa, pričom si treba dávať pozor na silu, ktorou bude herná rekvizita vystrelená ako aj presnosť jednotlivých pokusov.

Autori tento nápad obohatili o špeciálne módy, v ktorých do hrania vstupujú faktory ako čas či celková presnosť. Rovnako titulu nechýba ani multiplayer.

Úvodné menu titulu obsahuje výber rôznych módov a nastavenia počtu kôl - Samotné hranie je vernou kópiou známeho originálu

Páči sa nám aj retro dizajn titulu, ktorý sa snaží čo najviac priblížiť vzhľad hracej plochy stolu spred dvoch dekád na letných prázdninách u starých rodičov.

„Impulzom k vytvoreniu hry bola podpora dobročinnej akcie Majstrovstvá sveta v hre Klobúčik hop! a sprístupnenie stolnej hry, ktorú milovali naši rodičia, aj mladšej generácii,” hovoria o svojom projekte autori.