10.4.2015 09:05 | Bleskovky MobilMania.sk

Xiaomi v Guinessovej knihe rekordov: Za 12 hodín predalo vyše 2 milióny smartfónov

Zdroj: redakcia

Čínska technologická spoločnosť kráča pevne za svojím cieľom stať sa lídrom v predaji smartfónov a inteligentných zariadení.

Spoločnosť Xiaomi dosiahla ďalší míľnik, keď sa jej počas 12-hodinovej predajnej akcie „Mi Fan Festival“ prebiehajúcej v siedmich ázijských krajinách podarilo predať 2,12 milióna smartfónov.

Tržby z tohto množstva zariadení dosiahli sumu okolo 335 miliónov dolárov (v prepočte približne 311 miliónov eur), informoval Techcrunch.com.

Ako podotýka server Gizchina.com, výrobca sa za takto markantný počet predaných smartfónov v rámci 24-hodinového cyklu zároveň zapísal do Guinessovej knihy rekordov. Na získanie tohto úlovku mu pritom stačil polovičný čas.

Xiaomi Mi 4 Zdroj: redakcia

Populárny výrobca spustil svoju 12-hodinovú predajnú akciu pri príležitosti piateho výročia vzniku spoločnosti. Počas nej si záujemcovia mohli za zvýhodnené ceny zakúpiť staršie produkty, ale i úplné novinky, prípadne získať zľavy na ďalší nákup. Okrem množstva smartfónov sa podarilo predať aj viac ako 38 tisíc smart televízorov Mi TV a ďalších viac ako 770-tisíc inteligentných zariadení.

Čítajte aj Xiaomi v Guinessovej knihe rekordov: Za 12 hodín predalo vyše 2 milióny...

Xiaomi za minulý rok predalo viac ako 60 miliónov smartfónov. Aj vďaka týmto číslam sa v celosvetovom predaji smartfónov radí na tretie miesto , priamo za Samsung a Apple. V domovskej Číne dokonca Xiaomi vytlačilo kórejský Samsung z pozície lídra a zaujalo jeho pozíciu. Cieľom firmy pre tento rok je dosiahnuť hranicu 100 miliónov predaných mobilov.