10.4.2015 16:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Mobilné aplikácie Slovenskej sporiteľne: Nový dizajn a lepšie ovládanie

Zdroj: cas.sk

Aplikácie Účty a Platby z dielne Slovenskej sporiteľne majú po novom modernejší vzhľad a nový postranný panel.

Podľa dát, ktoré zozbierala Slovenská sporiteľňa od svojich používateľov, si Slováci obľúbili spravovanie svojich financií priamo z obrazovky smartfónu.

Mobilnú aplikáciu totiž klienti banky používajú až 3-krát častejšie ako klasický internet banking v desktopovom prehliadači. Aplikácie sú dostupné pre platformy Android a iOS .

V reakcii na tento fakt pripravila SLSP nové verzie svojich najpopulárnejších aplikácií v podobe titulov Účty a Platby.

Aktualizácia priniesla najmä dizajnové zmeny. Obe aplikácie vyzerajú modernejšie a prezliekli sa do svetlejších farebných odtieňov.

Hlavnou funkčnou zmenou je pridanie postranného panela, ktorý slúži na jednoduchšiu navigáciu a ponúkne prvky ako okamžité zobrazenie zostatku na účte, prehľad úverov či možnosť zavolať na zákaznícku linku jedným dotykom.

fotogaléria
Nový vzhľad aplikácií Zdroj: SLSP

Rovnako nový panel umožní rýchle prepínanie medzi aplikáciami banky. Používateľ sa tak jednoducho môže presmerovať do lokátora bankomatov či platieb zo základnej aplikácie Účty.

Slovenská sporiteľňa sa však v budúcnosti chystá funkcionalitu doplnkových aplikácií Lokátor a Termíny zapracovať do dvoch hlavných produktov – Účtov a Platieb. Týmto krokom spomínané služby v podobe samostatných aplikačných titulov zaniknú.

Modrý farebný odtieň softvéru banky pristane - Rýchle vyhľadávanie kontaktov a platieb je praktickým doplnkom

Nový dizajn lepšie využíva aj dostupný priestor na obrazovkách smartfónov s väčšími uhlopriečkami displejov. Majiteľom týchto zariadení sa tak zobrazí viac informácií. Čo však zamrzí je absencia optimalizácie pre iPhone 6 Plus, kde aplikácie naďalej fungujú v škálovanom režime a ovládacie prvky sú tak zbytočne veľké a neostré. Verzie pre Android pritom týmto neduhom netrpia.