15.4.2015 09:43 | Bleskovky MobilMania.sk

HTC a Microsoft pracujú na Windows 10 pre novú vlajkovú loď One M9+

Zdroj: HTC

Výrobca HTC pravdepodobne aj tento rok prinesie na trh top smartfón so systémom od redmondského softvérového giganta.

Taiwanská spoločnosť HTC zrejme aj tento rok vydá vlajkový smartfón vybavený operačným systémom od Microsoftu. Naznačil to finančný riaditeľ spoločnosti Chia-Lin Chang v rozhovore s novinármi pri uvedení top modelu HTC One M9+ v Indii.

Chang novinárom povedal, že HTC spolupracuje s Microsoftom na podobnom vlajkovom zariadení, ktoré bude vybavené systémom Windows 10. Správy o tom priniesol web WindowsCentral.com.

HTC One M9 Plus Zdroj: HTC

Presný termín, kedy by sa záujemcovia o vlajkový smartfón so systémom od Microsoftu mohli dočkať, ale Chang neuviedol. Viac informácií by však mala spoločnosť zverejniť do konca druhého štvrťroka, prípadne na začiatku toho tretieho.

Čítajte aj HTC a Microsoft pracujú na Windows 10 pre novú vlajkovú loď One M9+

HTC so smartfónom One M8 a systémom Windows Phone 8 prekvapilo všetkých

Čo sa týka výroby smartfónov HTC so systémom Windows Phone, panuje medzi oboma spoločnosťami zvláštny vzťah. Taiwanci totiž svojho času vyrobili niekoľko smartfónov so systémom Windows Phone 7 a 8, no potom zostalo „záhadné ticho“ a HTC sa zameralo hlavne na zariadenia s Androidom.

Po dlhej odmlke HTC prekvapilo minulý rok , keď prinieslo na trh verziu svojho vlajkového smartfónu One M8 so systémom Windows Phone 8 . Tomu bola aktuálne prisľúbená aj aktualizácia na Windows 10.

Čítajte aj HTC a Microsoft pracujú na Windows 10 pre novú vlajkovú loď One M9+