15.4.2015 16:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Huawei predstavil novú vlajkovú loď. Pozrite si živý blog

Zdroj: archív

Čoraz silnejšia a sebavedomejšia čínska spoločnosť dnes v Londýne ukázala svoje tromfové eso na tento rok. Sme na mieste a prinesieme vám prvé dojmy a živé fotografie novinky.

Čítajte aj Huawei predstavil novú vlajkovú loď. Pozrite si živý blog
Čítajte aj Huawei predstavil novú vlajkovú loď. Pozrite si živý blog

Živý blog (archív):

Dnes sa oči technologických fanúšikov budú upierať na britskú metropolu. Huawei v Londýne predstaví novú vlajkovú loď, ktorá by podľa dostupných informácií mala niesť označenie Huawei Ascend P8.

Ako už býva zvykom, ani príchod tohto smartfónu z top kategórie sa nezaobišiel bez obligátnych únikov. Máme teda dobrú predstavu o tom, ako bude novinka vyzerať a aký hardvér nájdeme pod kapotou.

Huawei Ascend P8 bude pravdepodobne vybavený 5,2-palcovým Full HD displejom s veľmi tenkými postrannými rámikmi. Uniknuté fotografie z boku taktiež potvrdzujú prítomnosť slotu na microSD karty slúžiace na rozšírenie vstavaného úložiska s očakávanou kapacitou 32 GB.

Doterajšie špekulácie naznačujú , že mobil ponesie čip HiSilicon Kirin 935 s ôsmimi procesorovými jadrami a taktom 2,2 GHz, zrejme doplnený 3 GB RAM. Hlavný fotoaparát by mal ponúknuť rozlíšenie 13 MPx.

Predná kamera bude zase postavená na 8 MPx snímači. Operačným systémom má byť neprekvapivo Android 5.0 (Lollipop) s grafickou a funkčnou nadstavbou výrobcu.

Nová vlajková loď a jej menší braček na uniknutých obrázkoch, Zdroj: Ausdroid.net

Šepká sa aj o príchode verzie s označením “Lite”, ktorá by mala zaujať miesto lacnejšieho variantu. V porovnaní s výkonnejším bratom bude mať 5-palcový displej s rozlíšením 720p a pomalší čipset Kirin 930 s procesorom na frekvencii 1,8 GHz. Tomu majú sekundovať 2 GB operačnej pamäte.

Vnútorné úložisko pojme 16 GB dát. Fotografická výbava by mala zostať rovnaká v prípade oboch modelov.

VIDEO: Priamy prenos z predstavenia je možné sledovať aj pomocou živého prenosu na YouTube:

Rovnako vám prinesieme aj živý blog s fotografiami, komentárom, ako aj ďalšie vyčerpávajúce spravodajstvo o novom smartfóne. Sledujte nás.