18.4.2015 18:00 | MobilMania

O2: Najvyššie paušály s tretinovou zľavou. Trikom

Zdroj: dreamstime

Vhodnou kombináciou sa dajú získať najdrahšie O2 paušály s tretinovou zľavou. Dostanete k nim aj mobil s dotáciou necelých sto eur.

Dvomi jednoduchými krokmi môžete získať Platinový paušál so zľavou 17 eur a Diamantový variant s 23-eurovým zvýhodnením . Nejde pritom o krátkodobú výhodu. Za takýchto podmienok sa dajú služby využívať počas celého obdobia splácania telefónu.

Aj po využití našich rád môžete darovať neobmedzené volania štyrom blízkym, pokiaľ máte jeden z dvojice najvyšších paušálov.

Musíte sa ale vzdať vyššieho príspevku na mobil a potrebný bude i prenos čísla od konkurencie , aby ste získali prenosovú odmenu. Operátor uznáva aj „rýchly prechod“ k inému poskytovateľovi a razom naspäť do O2.

O2 Paušály: Lacnejší mobil, vyššia zľava

fotogaléria
ikona O2 Zdroj: archív

Štandardná cena Platinového paušálu je 45 eur mesačne, Diamantový stojí až 65 eur mesačne. Ak si ale na paušál prenesiete číslo , získate bonus 150 eur mesačne, ktorý sa uplatňuje ako zľava z faktúry po 5 eur mesačne počas 30 mesiacov. Prenos s bonusom je aktuálne možné zrealizovať iba cez e-shop.

Stačí, aby ste si prešli aj nakrátko od O2 ku konkurencii. Jednoducho si číslo zadarmo prenesiete napríklad na predplatenku iného operátora a hneď sa vrátite naspäť – podľa našich skúsenosti bonus získate aj v tomto prípade.

Orange ani O2 si pri prenose na predplatenú kartu neúčtuje nič, Telekom desať eur, pričom je na karte 9-eurový kredit. O neminutý kredit môžete operátora požiadať, ten vám ho vyplatí. Aktivácia služby v O2 stojí symbolický jeden cent.

Začínate s modrým paušálom

Ak chcete ušetriť najviac, pri prenose čísla si musíte zvoliť iný paušál , ako v skutočnosti chcete. Najvhodnejší je najlacnejší modrý O2 paušál , ktorý stojí 15 eur mesačne a ponúka bonus na kúpu telefónu 96 eur:

  • Zariadenie splácate počas 24 mesiacov, každý mesiac platíte štyri eurá ako poplatok za prístroj.
  • Zároveň vám operátor vo faktúre uplatní rovnakú zľavu vo výške štyroch eur, ktorá platí pri modrom variante.
  • Potom požiadajte o zmenu na vyšší paušál, operátor vám ako kompenzáciu zníži výšku vášho mesačného paušálu – v závislosti od jeho výšky.
  • Najviac prirodzene ušetríte, keď prejdete z najnižšieho programu na platinový či najvyšší diamantový paušál.

Koľko usporíte pri prechode z modrého O2 paušálu:

  • V prípade Platinového paušálu ide o zľavu z paušálu 12 eur mesačne. S 5-eurovým bonusom za prenos čísla tak zaplatíte mesačne iba 28 eur, namiesto štandardných 45 eur.
  • Na Diamantový paušál získate zľavu až 18 eur mesačne. Ak ste využili bonus za prenos, mesačne vás bude stáť iba 42 eur. Štandardná cena programu je 65 eur mesačne.

O zmenu programu môžete požiadať okamžite, prejaví sa však až v rámci nového fakturačného obdobia.

Keby sa na trhu objavila iná atraktívna ponuka, nemusíte sa báť, že by ste ju nemuseli využiť. V prípade, že by ste chceli zrušiť paušál napríklad po roku, zaplatíte iba doplatok za telefón. Keďže ste získali bonus 96 eur, po roku by ste doplatili iba 48 eur. Zmluvná pokuta za ukončenie paušálu sa neuplatňuje.

Výrazne lacnejšie aj ďalšie programy

Vďaka bonusu za prenos čísla k operátorovi a kompenzácii od O2 môžete získať výrazne lacnejšie i ďalšie programy od mobilného poskytovateľa. Aj pri týchto programoch si musíte najskôr zvoliť program Modrý s telefónom a následne môžete prejsť na iný paušál:

fotogaléria
. Zdroj: O2
Program Modrý Strieborný Zlatý
Volania 100 minút 150 minút 300 minút
SMS áno áno áno
Internet 100 MB 500 MB 1 GB
Štandardná cena 15 € 20 € 30 €
Zľava za prenos čísla 5 € 5 € 5 €
Bonus za prechod z Modrého paušálu - 3 € 7 €
Mesačný poplatok so zľavou 10 € 12 € 18 €

Neobmedzené volania ako dar

Operátor od tohto mesiaca spustil zaujímavú akciu, ktorá umožňuje darovať zákazníkom s platinovým a diamantovým paušálom neobmedzené volania štyrom blízkym bezplatne. Môžete ich darovať aj vtedy, keď budete využívať zvýhodnený paušál.

Čítajte aj O2: Najvyššie paušály s tretinovou zľavou. Trikom

Takéto volania sa dajú darovať známym, ktorí majú od operátora Mini, Modrý, Strieborný alebo Zlatý paušál. Odmenou pre štvoricu zákazníkov sú neobmedzené volania, ktoré platia do všetkých slovenských sietí, zo Slovenska do celej EÚ a takisto aj vtedy, ak voláte v Česku.

Na článku spolupracoval Peter Steigauf.