17.4.2015 13:34 | Bleskovky MobilMania.sk

Swan rozširuje predaj 4G internetu. Do Bratislavy aj ďalších miest

Zdroj: archív

Štvrtý mobilný operátor zvyšuje počet predajných miest novej dátovej služby 4G internetu.

ikona LTE Swan Zdroj: archív

Pokiaľ máte záujem o rýchle dáta od Swanu, môžete si SIM kartu po novom zakúpiť aj v predajni v Bratislave, Malackách, Košiciach či v Komárne.

Novinku si mohli doposiaľ zákazníci aktivovať na štyroch obchodných miestach – v Trnave, Púchove, Pezinku a Dunajskej Strede. Zároveň je od začiatku predaja k dispozícii aj objednanie v e-shope Swanu. Služba je doručená cez kuriéra.

„Toto rozhodnutie ovplyvnil veľký záujem zo strany  zákazníkov o využívanie novej technológie LTE,“ uvádza k rozšíreniu dostupnosti nováčik. Počty klientov však bližšie nespresňuje.

Zákazníci získajú LTE internet za päť eur mesačne. Podmienkou je zariadenie s podporou LTE. Swan predáva USB modem Huawei 3372 za 65 eur. Zároveň je na webovej stránke operátor zoznam pätnásť ďalších zariadení, v prípade ktorých Swan deklaruje oficiálnu podporu LTE.

S dátovým limitom 100 GB

Rýchlosť LTE od Swanu je na úrovni do 50 Mbit/s v smere sťahovania a bežne do 10 Mbit/s v smere odosielania dát. Cena 5 eur mesačne platí do konca roka.

Číslo 10 Mbit/s pre upload uvádza Swan z „konzervatívnych dôvodov“, popisuje operátor. Vo vybraných lokalitách bude možné dosiahnuť 20 Mbit/s

FUP je 100 gigabajtov, po ich prekročení klesne rýchlosť na 1 Mbit/s v smere sťahovania dát. Aj v opačnom smere bude rýchlosť rovnaká. Viac informácií o službe nájdete v samostatnom článku .