20.4.2015 00:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Žena stratila telefón. Polícia ho našla a uväznila

Zdroj: Bella Crooke, Facebook

Stratený telefón mladej ženy sa po párty ocitol na policajnej stanici. Príslušníci policajného zboru sa rozhodli, že si z majiteľky vystrelia.

Naozaj nevšedná situácia sa udiala v austrálskom meste Albury. Mladá žena tam počas večernej narodeninovej párty stratila svoj smartfón. Na jej šťastie ho však o niečo neskôr nálezca odniesol na blízku policajnú stanicu.

A keďže majiteľka nepoužívala žiadny spôsob ochrany pri odblokovaní, strážcovia zákona si z nej efektne vystrelili. Na zaujímavosť upozornil portál Neowin.net.

Pomohol Facebook

Keď policajný dôstojník zistil, že na zariadení nie je aktívny žiadny spôsob ochrany, ako napríklad heslo pri odblokovaní displeja, rozhodol sa zistiť informácie o majiteľovi najjednoduchším možným spôsobom – pomocou aplikácie Facebook.

Prišiel tak na to, že telefón patrí Annabelle Crookovej a rozhodol sa, že jej uštedrí lekciu zo starostlivosti o svoje citlivé dáta.

Smartfón skončil za mrežami. Prepustili ho Zdroj: Bella Crooke, Facebook

Zadržaný v cele

Dôstojník si najprv pomocou telefónu spravil selfie, ktorú následne zverejnil na nástenke „obete“. „Možno by ste si mali na svojom telefóne nastaviť heslo. Keď si ho budete môcť prísť vyzdvihnúť, bude na policajnej stanici v Albury,“ uviedol policajt skrývajúci sa za menom majiteľky.

Priatelia Annabelle žart veľmi rýchlo pochopili a v komentároch sa na netradičnom upozornení veľmi dobre zabávali. Dôstojník ešte neskôr pridal fotografiu, na ktorej bolo zariadenie „uväznené“ v cele. „Telefón je stále tu. Je pripravený na skoré prepustenie za dobré správanie. Len čakáme na Bellu, aby zaplatila kauciu,“ pokračoval v žartoch dôstojník.

Aj neopatrnosť sa občas vypláca

Majiteľka sa o situácii dozvedela až po telefonáte od priateľov a telefón si ihneď prišla vyzdvihnúť. Strážcovia zákona si pred odovzdaním zariadenia ani len neoverili ženinu totožnosť. Na základe informácií z jej telefónu už totiž vedeli viac než dosť.