20.4.2015 07:19 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Nový iPhone možno bude z tvrdeného hliníka použitého v Apple Watch Sport

Zdroj: archív

Apple vyvinul pre svoje hodinky nový typ zliatiny hliníka. Mohol by ho použiť i v ďalších zariadeniach.

Nový iPhone by mohol využívať rovnaký typ hliníku, aký je použitý v hodinkách Apple Watch , informuje MacRumors odvolávajúc sa na taiwanský portál Economic Daily News .

Apple možno v novom iPhone použije hliník 7000 Zdroj: archív

Apple na svojich stránkach uvádza, že pre svoje hodinky Apple Watch Sport vyvinul novú zliatinu hliníku, tzv. hliník 7000 Series. Podľa kalifornskej firmy má byť až o 60 % silnejšia ako bežné zliatiny a jej povrch má čistejší, súvislejší vzhľad.

Nová zliatina má tretinovú hustotu oproti oceli, vďaka čomu si i pri zvýšenej odolnosti zachováva nízku hmotnosť. Podobný materiál sa podľa predvádzacieho videa, v ktorom Apple zliatinu popisuje, používa v profesionálnych športových bicykloch.

Apple pre svoje hodinky vyvinul i nové, odolnejšie zliatiny ocele, ktorá má byť o 80 % tvrdšia, a zlata, ktoré je údajne až dvakrát tak tvrdé, ako bežné 18-karátové zlato. To vďaka novej technológii údajne popri zvýšenej odolnosti obsahuje menej čistého zlata .

Ktorý iPhone?

MacRumors pripomína, že predpovede Economic Daily News mali v minulosti zmiešanú úspešnosť a je potrebné ich vnímať s rezervou.

Avšak využívanie technológií naprieč produktmi je u kalifornskej firmy bežné. Najnovším príkladom je technológia Force Touch, ktorá bola predstavená s hodinkami Apple Watch, no neskôr sa dostala i do nových MacBookov a objavili sa správy , že by ňou mohli byť vybavené aj nové iPhony.

Ak by sa Apple rozhodol použiť nový materiál vo svojich smartfónoch, je možné, že by sa to týkalo až budúcoročnej verzie. Pokiaľ bude kalifornská firma postupovať rovnako, ako po minulé roky, telo tohtoročného iPhonu sa meniť nebude a zmeny sa budú vzťahovať iba na hardvér.