21.4.2015 10:10 | Bleskovky MobilMania.sk

Aplikácia Adoptuj zvieratko pomáha nájsť opusteným stvoreniam nový domov

Zdroj: Adoptujzvieratko.sk

Rovnomenná webová služba pripravila mobilnú aplikáciu pre Android, ktorá pomáha zvieratám z celého Slovenska.

fotogaléria
Úvodná obrazovka aplikácie je maximálne Zdroj: Adoptujzvieratko.sk

Na webovej stránke Adoptujzvieratko.sk dostávajú priestor rôzne občianske združenia, útulky či karanténne stanice, ktoré sa starajú o zvieratá v núdzi.

Cieľom tohto projektu je vytvoriť celoslovenskú databázu miláčikov zo zvieracej ríše, ktoré nutne potrebujú nový domov. Pomôcť má aj mobilná aplikácia, ktorá je zadarmo dostupná pre systém Android .

V jednoduchom a prehľadnom dizajne sa skrývajú aj pokročilé filtre, ktoré pomáhajú potenciálnym majiteľom nájsť si nového člena domácnosti podľa voliteľných faktorov ako druh zvieraťa, sfarbenie, vek, rasa či miesto súčasného pobytu. Rovnako používateľ získa aj priamy kontakt na útulok či osobu, ktoré ponúkajú zvieratko na adopciu.

Aplikácia môže pomôcť aj zúfalým majiteľom, ktorým sa ich miláčik nečakane stratil. Prostredníctvom jednoduchého formulára môžu zverejniť svoj kontakt a detaily o stratenom psíkovi, mačke či inom živočíchovi.

Tento proces samozrejme funguje aj v opačnom garde. V prípade, že používateľ nájde zatúlané zviera, môže sa o túto informáciu ihneď podeliť pomocou aplikácie s celou komunitou.

Možnosť filtrovania podľa rôznych faktorov pôsobí jemne cynicky, ale v realite hrajú preferencie pri adopcii dôležitú úlohu - Pri výbere zvieratka nájdeme podrobné informácie o očkovaní, veku, rase či momentálnej polohe

„Inzeráty od množiteľov a ľudí, ktorí zarábajú na utrpení zvierat. nie sú vítané a sú odstraňované. Na aplikácií sa podieľali priamo dobrovoľníci z rôznych občianskych združení s cieľom pomôcť zvieratám nájsť si nové domovy a zodpovedných majiteľov,” hovoria o svojom projekte prevádzkovatelia.