21.4.2015 16:02 | Bleskovky MobilMania.sk

Xiaomi vo štvrtok predstaví nový smartfón. Možno pod 200 eur

Zdroj: Xiaomi

Tvorca smartfónov chystá rozšíriť svoje portfólio. V živom vysielaní zrejme predstaví vlastné „Ferrari“.

Čínsky výrobca na štvrtok chystá predstavenie nového smartfónu zo série Mi. Zariadenie bude určené pre trhy po celom svete a spoločnosť bude vysielať aj živý prenos.

Údajne by mohlo ísť o odľahčenú verziu vlajkovej lode Mi4 s cenovkou pod 200 eur, uvádza portál AndroidHeadlines.com.

Čítajte aj Xiaomi vo štvrtok predstaví nový smartfón. Možno pod 200 eur

Dostupné Ferrari

Predpokladá sa, že Xiaomi predstaví telefón s modelovým označením Ferrari. Ten by však podľa posledných správ nemal disponovať závratnou cenou, tak ako je tomu v prípade vozidiel slávnej automobilky.

Naopak, zariadenie by mohlo byť dostupné v cenovom intervale 150 až 196 eur. Tomu, že neočakávame žiadnu vlajkovú loď, napovedá aj uniknutá hardvérová špecifikácia .

fotogaléria
Prenos z predstavenia bude dostupný na webe Zdroj: Xiaomi

Podľa nej by malo nové Xiaomi ponúknuť 4,9-palcový Full HD displej, 2 GB pamäte RAM a 16 GB úložného priestoru. Poháňať ho bude osemjadrový Snapdragon 615 a grafické jadro Adreno 405.

Najnovšie informácie spresňujú, že displej by mohol mať až päť palcov, pričom hlavný fotoaparát ponúkne rozlíšenie 13 megapixelov.

Čítajte aj Xiaomi vo štvrtok predstaví nový smartfón. Možno pod 200 eur

Predstavenie naživo

Výrobca láka na svoj živý prenos v angličtine, ktorý bude dostupný na jeho webe. Predstavenie začne vo štvrtok o 11. hodine nášho času.

Zariadenie, ktoré by malo na trh prísť s upraveným Androidom 5.0.2 Lollipop (MIUI OS), by mohlo niesť označenie Mi4i, o čom napovedali dostupné propagačné materiály.

fotogaléria
Názov zariadenia zrejme dostane koncovku „i“ Zdroj: Xiaomi

Veľké plány

Čínsky výrobca v minulom roku predal až 61 miliónov zariadení. To predstavovalo viac ako 220-percentný nárast v porovnaní s rokom 2013.

Tento rok spoločnosť plánuje ďalší rast. Predať chce až 100 miliónov smartfónov. Pomôcť tomu majú najmä nízke cenovky zariadení.

Čítajte aj Xiaomi vo štvrtok predstaví nový smartfón. Možno pod 200 eur