22.4.2015 20:06 | Bleskovky MobilMania.sk

Nová vlajková loď s Windows 10: Unikli informácie

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Novinka by mala byť známa ako Lumia 940.

Microsoft sa už predtým nechal počuť, že až do uvedenia operačného systému Windows 10 neplánuje na trh uviesť novú vlajkovú loď medzi smartfónmi línie Lumia. Bližšie informácie o očakávanom zariadení Lumia 940 sa však už objavujú, upozornili weby Wmpoweruser.com či GSMArena.com .

K dispozícii by pritom mali byť hneď dve prevedenia top modelu, ktorý by mal nadviazať na Lumia 930. „Základný“ Microsoft Lumia 940 podľa dostupných správ ponúkne 5,2-palcový displej, kým väčší model Lumia 940 XL má využívať až 5,7-palcový. Veľkosťou tak už bude spadať medzi tabletofóny.

Čítajte aj Nová vlajková loď s Windows 10: Unikli informácie

Keďže pôjde o high-endové zariadenie a navyše Windows 10 podporuje celé spektrum moderných procesorov, očakávať sa dá nasadenie napríklad osemjadrového čipu.

Ďalej sa ešte spomínajú parametre fotoaparátov, respektíve kamier. Hlavný fotoaparát na zadnej strane by mal disponovať 24 či 25-megapixelovým senzorom, kým predná kamera, napríklad na selfie fotografie, má byť 5 či až 8-megapixelová.

K tomu sa majú pridať vychytávky ako snímač očnej dúhovky (jedna z hlavných bezpečnostných noviniek Windows 10 ), natívna podpora digitálneho pera či 3D interaktívne funkcie. Viac sa možno o plánoch firmy dozvieme na nadchádzajúcej konferencii Build 2015.

Čítajte aj Nová vlajková loď s Windows 10: Unikli informácie