27.4.2015 08:03 | Bleskovky MobilMania.sk

Číňania predstavili 7-palcový smartfón s Windows Phone 8.1 a 4000mAh batériou

Zdroj: WMPoweruser.com

Nové zariadenia s mobilným systémom od Microsoftu pomaly pribúdajú.

Zdá sa, že doby troj- až štvorpalcových lacných low-end smartfónov sú dávno preč.

Aktuálne o tom presvedčil čínsky výrobca Ramos, ktorý v Hongkongu predstavil obrovský tabletofón so 7-palcovým displejom a operačným systémom Windows Phone 8.1. Upozornil na to web WMPoweruser.com .

Novinka Ramos Q7 z dielne u nás pomerne neznámeho výrobcu bude poháňaná low-endovým procesorom Qualcomm Snapdragon 200 s pracovnou frekvenciou 1,2 až 1,4 GHz a jedným gigabajtom RAM. Kapacita vnútorného úložiska dosiahne 16 GB. Informácie o rozšíriteľnosti pomocou Micro SD kariet sa, žiaľ, nikde neuvádzajú. 

7-palcový „smartfón“ Ramos Q7 (Zdroj: Zdroj: WMPoweruser.com

Veľký 7-palcový IPS displej ponúkne rozlíšenie 1 280 × 720 pixelov, čo vzhľadom na cenovú kategóriu nie je prekvapivá hodnota. Fotografie bude možné vyhotovovať hlavným 5Mpx fotoaparátom, prípadne prednou 2Mpx videokamerou.

Tento hybrid, kombinujúci smartfón i tablet, bude podporovať pripojenie k 3G/HSDPA sieťam a napájaný bude 4000mAh batériou. Podpora LTE sietí by bola v tejto cenovej kategórii skôr prekvapením.

Cena zariadenia je nateraz neznáma. Ako však výrobca sám uviedol, má byť lacné a určené hlavne ľuďom, ktorí potrebujú smartfón aj tablet, ale na obe zariadenia nemajú dostatok financií.