27.4.2015 13:21 | Bleskovky MobilMania.sk

Atraktívny dizajn a poriadna batéria: Sony Xperia P2 sa odhaľuje

Zdroj: cnBeta

Čínsky web zrejme odhalil špecifikácie chystanej novinky. P2 prekvapí dizajnom i výbavou.

Zdá sa, že chystaná novinka od Sony s označením Xperia P2 sa dizajnom vráti o nejaký čas späť. Má ju totiž zdobiť transparentný prúžok, ktorý poznáme zo starších modelov. Informuje o tom portál Androidcommunity.com s odvolaním sa na čínske zdroje .

Okrem svietiaceho prúžku prekvapia pri pohľade na prednú stranu aj extrémne tenké okraje displeja. Ten by mal mať uhlopriečku 5,2 palca pri rozlíšení FullHD.

fotogaléria
foto: cnBeta Zdroj: cnBeta

Ani za hardvérovú výbavu sa zrejme nová Xperia nebude hanbiť. Spomína sa procesor s taktom 1,9 GHz a čipsetom Snapdragon 810. RAM má mať kapacitu 3 GB. Ešte zaujímavejšia je však batéria, ktorej kapacita 4 240 mAh sľubuje veľmi dobrú výdrž. Odráža sa to na hrúbke zariadenia – až 10,9 mm.

fotogaléria
foto: cnBeta Zdroj: cnBeta

Sony podľa všetkého použije v novinke aj nový typ fotoaparátu. Senzor so svetelnosťou 1/2.3 má pracovať s nižším rozlíšením 12 Mpx. V súvislosti s prednou kamerou sa skloňuje slušných 5 megapixelov.

Čítajte aj Atraktívny dizajn a poriadna batéria: Sony Xperia P2 sa odhaľuje

Technické špecifikácie Xperie P2 sú tak veľmi podobné nedávno predstavenej Z4 . Tenšie okraje z nej ale robia o niečo kompaktnejší telefón, i keď sa to odráža vo väčšej hrúbke. Príchod na trh a ani odhadovaná cena zatiaľ nie sú známe.