2.5.2015 15:32 | Bleskovky MobilMania.sk
Komentár

Sledovali sme hokej s mobilnou aplikáciou. Má to zmysel

Zdroj: redakcia

Komentovať hokej prostredníctvom mobilnej aplikácie? Áno, je to novinka RTVS pre tohtoročný šampionát.

RTVS prichádza so zmysluplnými inováciami. Po interaktívnej súťaži Čo ja viem teraz pracuje s aplikáciou Chatr.TV .

Počas sledovania hokeja sa diváci môžu zapojiť do diania, diskutovať, vybrať najlepšieho hráča zápasu, zahrať si hru či zúčastniť sa súťaží.  Podrobne sme sa jej venovali v samostatnom článku .

Súhlasím, Jano Lašák je dobrý spolukomentátor... Bez prihlásenia však páčik nemôžem dať

Už prvý zápas slovenskej reprezentácie ukázal, že sledovanie hokeja s mobilnou aplikáciou má zmysel. Ľudia sa chcú aktívne zapojiť do vysielania. V jednom momente bolo pripojených viac než 500 ľudí, príspevky pribúdali snáď každú sekundu – až sa v tom človek strácal.

Prepojenie môže byť lepšie

Bohužiaľ, ľudia sa viac sústreďujú na písanie než na komentovanie, iba veľmi zriedka sa objavil komentár, čo by mal aspoň jeden páčik. Možno by pomohlo, keby sa dal lajk udeliť aj bez prihlásenia.

V aplikácii je možné dať svoj hlas v ankete o najlepšieho hráča, počas prestávky si je možné zahrať jednoduchý air hokej

Škoda tiež, že RTVS aplikáciu vo vysielaní viac nepropaguje. Jej meno napríklad nikde nie je napísané, iba ho niekoľkokrát moderátor povedal. Keďže ale nepatrí k najjednoduchším, iba málokto ho dokáže na prvý raz správne napísať. Príjemné by tiež bolo, keby napríklad počas štúdia bežali v jednom páse zmysluplné príspevky od fanúšikov.

Čítajte aj Sledovali sme hokej s mobilnou aplikáciou. Má to zmysel

Tak či onak, RTVS dostáva ďalší veľký palec hore. Moderné technológie síce pomaly, ale iste prenikajú aj na Slovensko a úprimne veríme, že ich bude stále viac.