4.5.2015 15:01 | Bleskovky MobilMania.sk

Vlajkové lode s Windows 10: Objavili sa hardvérové špecifikácie

Zdroj: archív

Unikli charakteristiky procesorov, RAM či batérií. Telefonovať sa bude dať aj cez počítač.

Na internete sa objavili konkrétne špecifikácie chystaných smartfónov s operačným systémom Windows 10. Zároveň sa potvrdzujú pôvodné správy , ktoré hovorili o dvoch verziách vlajkovej lode Lumia 940. Informácie zverejnil server Unleashthephones.com.

Väčší model známy pod kódovým označením „Cityman“ ponúkne 5,7-palcový displej s QHD rozlíšením. O výkon by sa mal postarať osemjadrový procesor a 3 GB operačnej pamäte RAM.

Vymeniteľná batéria by mala disponovať kapacitou 3 300 mAh. Na ukladanie dát poslúži vnútorné úložisko s priestorom 32 GB, ale chýbať nebude ani slot pre microSD kartu.

Čítajte aj Vlajkové lode s Windows 10: Objavili sa hardvérové špecifikácie

Pri menšom modeli „Talkman“ výrobca využije šesťjadrový procesor a takisto vymeniteľný akumulátor s kapacitou 3 000 mAh. Displej s uhlopriečkou 5,2 palca bude mať rovnaké rozlíšenie ako väčší model. Totožná bude aj operačná pamäť.

Spresňujú sa tiež parametre fotoaparátov. Oba modely sa majú objaviť s 20-megapixelovým zadným snímačom a predným päťmegapixelovým. Pôvodne sa spomínalo 24 a 25 megapixelov a u predného snímača päť a osem megapixelov. Blesk sa bude skladať z troch LED diód, pričom každá umožní rôznu intenzitu nasvietenia.

Na rozdiel od predchádzajúcich generácií Microsoft tentoraz údajne staví na menej mohutné telo, akým napríklad disponuje Lumia 930.

Zdroj neobchádza ani softvérové novinky. Tvorcovia vyťažia z rovnakej softvérovej platformy a umožnia uskutočňovať hovory a posielať SMS správy z osobného počítača v režime, ako by išlo o smartfón. Podobne by malo byť možné prevziať hovor na telefóne a odpovedať prostredníctvom počítača. Oficiálne predstavenie noviniek sa očakáva v druhej polovici roka.