5.5.2015 17:51 | Bleskovky MobilMania.sk

Orange sprístupnil LTE do ďalších miest. Rozširoval aj Telekom

Zdroj: archív

Dvaja operátori rozšírili siete štvrtej generácie do ďalších lokalít.

ikona Orange LTE Zdroj: archív

Spoločnosť Orange dnes oznámila, že 4G s rýchlosťami 150/50 Mbit/s je dostupné už aj v mestách Dunajská Streda , Lučenec a Michalovce . Spolu je LTE od tohto operátora dostupné v 28 mestách a šiestich obciach. Provider pokrýva sieťou štvrtej generácie 32 percent populácie.

„Orange sa okrem budovania svojej 4G siete zameriava na ďalšie rozširovanie svojej 3G siete s maximálnou teoretickou rýchlosťou sťahovania dát 42,2 Mbit/s, a to najmä vďaka technológii UMTS 900,“ uvádza provider.

Táto technológia umožňuje priniesť internet s rýchlosťou do 21 Mbit/s aj do vidieckych oblastí. 3G sieť je aktuálne dostupná pre 91,1 percenta populácie.

Rozširoval aj Telekom

V minulých dňoch rozšíril Telekom LTE aj do oravských miest Námestovo a Tvrdošín. Okrem toho pokryl aj ďalšie mesto v tejto oblasti - Trstenú .

Rýchle pripojenie bolo sprístupnené i v lokalitách - Veľký Meder , Brezová pod Bradlom a Medzilaborce .

Vedie naďalej Telekom

Telekom je lídrom v pokrytí  LTE sieťou – ešte v januári oznámil, že pokrýva už 52 percent populácie. Aktuálne je to už vyššie číslo, keďže odvtedy sprístupnil pripojenie aj v ďalších lokalitách.

Swan má LTE pokrytie v 50 mestách, niektoré však provider „vysvietil“ iba čiastočne.

O2 pokrýva 4G pripojením približne 165 tisíc ľudí. V septembri 2014 mobilný poskytovateľ oznámil , že do konca tohto roka chce LTE sprístupniť približne polovici obyvateľov. Odvtedy ju nijako nerozširoval.