10.5.2015 13:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Meizu MX5 a M1 Note 2 majú byť predstavené v júni

Zdroj: mobile-dad.com

Nová vlajková loď Meizu MX5 má byť predstavená v júni. Očakáva sa tiež nový tabletofón Meizu M1 Note 2.

Podľa najnovších informácií by mala spoločnosť Meizu predstaviť dva nové smartfóny. Očakávaná je nová vlajková loď MX5 a rovnako aj tabletofón Meizu M1 Note 2. Na správu upozorňuje GSMArena.com.

Nová vlajková loď Meizu MX5 by mala priniesť novú unibody konštrukciu a očakáva sa tiež použitie nového domovského tlačidla. To by malo disponovať senzorom odtlačkov prstov, rovnako ako je tomu napríklad pri Samsung Galaxy S6 .

Už aj Meizu do svojich telefónov zrejme integruje Zdroj: mobile-dad.com

O výkon zariadenia by sa mal postarať procesor MediaTek MT6795 s ôsmimi jadrami a taktom 2,2 GHz. Novinka by mala byť predstavená už 30. júna.

Skôr by sa mal dočkať uvedenia tabletofón M1 Note 2, a to už 2. júna. Disponovať by mal Full HD rozlíšením, rovnako ako jeho predchodca. Ponúknuť by však mal taktiež snímač odtlačkov prstov, ktorý vraj bude aj v jeho prípade umiestnený v domovskom tlačidle. Téme sa venuje čínsky web mobile-dad.com.

Zariadenia by mali byť drahšie

Z dôvodu použitia senzora odtlačkov prstov sa predpokladá aj nárast ceny. Aktuálna vlajková loď, Meizu MX4 , sa na Slovensku predáva za približne 320 eur. Ak aj cena vzrastie, ešte stále sa bude telefón nachádzať v prijateľnej cenovej kategórii.