14.5.2015 09:43 | Bleskovky MobilMania.sk

Microsoft prezradil názov nového mobilného Windows

Po niekoľkých špekuláciách ohľadne názvu nového mobilného operačného systému od Microsoftu prichádza odpoveď.

Mobilná verzia operačného systému Windows 10 sa síce už intenzívne testuje, no Microsoft až doteraz nezverejnil jej oficiálny názov.

Spoločnosť doteraz používala len označenia ako „Windows 10 for phones". V súvislosti s predstavením jednotlivých edícií „desiatky“ však prišlo k zmene.

Spomínaná verzia, respektíve edícia sa bude označovať ako „Windows 10 Mobile “. Zároveň bude dostupná aj podniková edícia Windows 10 Mobile Enterprise , určená pre Volume Licensing zákazníkov.

Čítajte aj Microsoft prezradil názov nového mobilného Windows

Edícia Windows 10 Mobile bude primárne určená pre smartfóny a tiež malé tablety. Využiť budeme môcť celé spektrum funkcií vrátane Continuum for phone – umožní nám premeniť mobilné zariadenie na počítač pripojením väčšieho displeja, klávesnice a prípadne myši. Tento mód by však mali podporovať až nové (výkonnejšie) zariadenia.

K ďalším edíciám Windows 10 budú patriť Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 10 Enterprise aj Windows 10 Education.

Používatelia mobilných zariadení s Windows Phone 8.1 budú môcť zadarmo prejsť na novú platformu počas prvého roka od jeho vydania. Podobná ponuka platí aj pre desktopový Windows a súčasné vydania Windows 7 a Windows 8.1.

Čítajte aj Microsoft prezradil názov nového mobilného Windows