16.5.2015 14:10 | Bleskovky MobilMania.sk

Sony čoskoro predstaví obrovský „selfie“ telefón

Zdroj: @upleaks

Model s kódovým označením Lavender ponúkne dva LED blesky a rovnaký fotoaparát na prednej aj zadnej strane.

Japonské Sony plánuje predstaviť nový tabletofón zameraný na „selfie“ fotografie. Chystaná novinka sa zaradí do strednej triedy, pričom ponúkne podobné parametre ako nedávno predstavená Xperia C4 s 5,5-palcovým FullHD displejom.

Čítajte aj Sony čoskoro predstaví obrovský „selfie“ telefón

Telefón s extrémne tenkými bočnými okrajmi ale na rozdiel od „cé-štvorky“ dostane o čosi väčší displej, rozlíšenie sa však nezmení. Vylepšenia sa tiež dočká predný fotoaparát, ktorý sa vyrovná tomu na zadnej strane. Oba snímače (senzor IMX214) majú mať rozlíšenie 13 megapixelov.

zdroj: @upleaks Zdroj: @upleaks

Samozrejmosťou je automatické zaostrovanie či dva LED blesky určené pre jeden aj druhý fotoaparát. O výkon sa vraj postará osemjadrový procesor s čipsetom MediaTek MT6752, taktom 1,7 GHz a dvojjadrovou grafikou Mali-T760 GPU, ktorému sekunduje pamäť RAM s kapacitou 2 GB.

Sony Lavender pobeží na operačnom systéme Android 5.0 Lollipop, nad ktorým bude tradične tróniť grafická nadstavba priamo od výrobcu. Zatiaľ však nie sú známe žiadne ďalšie informácie ohľadom ceny a dostupnosti, informuje server GSMarena.com.