20.5.2015 07:10 | Bleskovky MobilMania.sk

Náhľad Office pre Android si už môžeme inštalovať aj na smartfóny. Zadarmo

Zdroj: Microsoft

Kancelársky balík je zatiaľ iba v podobe náhľadu.

Majitelia smartfónov s Androidom už môžu skúšať kancelársky balík Office od Microsoftu. Zatiaľ je iba v podobe náhľadu, no výhodou je, že je bezplatný. Americká spoločnosť o tom informovala na svojom blogu .

Čítajte aj Náhľad Office pre Android si už môžeme inštalovať aj na smartfóny. Zadarmo

I keď mobilný balík Office bol pre tablety s Androidom sprístupnený už dávnejšie , smartfóny sa až doteraz museli zaobísť bez neho. Napriek pridanej podpore pre ďalšiu skupinu zariadení ale balík stále ostáva v štádiu náhľadu, čím vývojári sčasti ospravedlňujú prípadnú nestabilitu či iné nedostatky.

Po tabletoch prichádza kancelársky balík Zdroj: Microsoft

Trojica dostupných aplikácií (Word, Excel a PowerPoint) nie je voľne dostupná v Play Store. Na to, aby sme ich na smartfónoch s Androidom mohli skúšať, je nutné stať sa beta testerom prostredníctvom Google+ komunity Microsoft Office for Android . Následne sa dostaneme k odkazom na stiahnutie.

Dobrou správou je, že medzi podporovanými krajinami a lokalizáciami je aj Slovensko. Aj napriek tomu, že je balík stále v štádiu vývoja, sú už kľúčové funkcie ako vytváranie dokumentov či spúšťanie prezentácií plne funkčné.