20.5.2015 13:37 | Bleskovky MobilMania.sk

Oppo R7 a R7 Plus: Lákajú cenami aj parametrami

Zdroj: Oppo

Nová vlajková loď od spoločnosti Oppo bola celkom dlho predmetom špekulácií. Tým je však s príchodom 5- a 6-palcovej novinky koniec.

Po týždňoch špekulácií predstavil čínsky výrobca Oppo dvojicu vlajkových lodí - R7 a R7 Plus. Obe novinky sa svojho predstavenia dočkali na špeciálnej akcii v Pekingu, uvádza server GSMArena.com.

fotogaléria
Oppo R7 Zdroj: Oppo

O tom, že spoločnosť Oppo pripravuje nový model R7 sa vedelo už dávnejšie a práve to bolo častým predmetom rôznych špekulácií. Okrem modelu R7 bol však predstavený aj jeho väčší súrodenec s prívlastkom Plus.

Oppo R7: 5-palcový AMOLED

Oppo R7 je vybavený 5-palcovým AMOLED displejom s rozlíšením 1 920×1 800 pixelov a chráni ho Gorilla Glass 3. Vo vnútri zariadenia sa nachádza 64-bitový 8-jadrový procesor Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615, pričom počítať môžeme až s 3 GB operačnej pamäte RAM. Čo sa týka vnútornej kapacity, uspokojiť sa treba s 16 GB. Chýbať nebude ani slot pre pamäťové karty microSD s možnosťou rozšírenia kapacity o ďalších 128 GB. MicroSD slot je však zdieľaný so slotom pre druhú SIM kartu.

Menší z dvojice noviniek sa vyznačuje rozmermi 143 x 71 x 6,3 mm a hmotnosťou 147 gramov. Jeho výdrž zabezpečuje nevyberateľná Li-Polymérová batéria s kapacitou 2 320 mAh.

Oppo R7 Plus: 6-palcov a silná batéria

fotogaléria
Oppo R7 Plus Zdroj: Oppo

Ak by sa vám 5-palcový smartfón zdal príliš malý, Oppo R7 vo verzii Plus vás uspokojí 6-palcovým displejom s rovnakým rozlíšením ako pri menšej verzii. Pri R7 Plus je viditeľné zvláštne tvarovanie konštrukcie, ktoré má zabezpečiť pohodlnejšie uchopenie.

Čo sa týka vnútornej výbavy, tá je rovnaká ako v prípade bežnej verzie s tým rozdielom, že R7 Plus je vybavený vnútornou kapacitou 32 GB. Verzia Plus sa môže pochváliť rozmermi 158 x 82 x 7,75 mm a hmotnosťou 203 gramov. Oproti svojmu menšiemu súrodencovi ponúka na zadnej strane senzor na odtlačok prsta a väčšiu batériu s kapacitou 4 100 mAh. Obe verzie pritom podporujú funkciu rýchleho nabitia, pričom na dobitie 75% kapacity batérie postačí len 30 minút.

Oba smartfóny sa vyznačujú veľmi podobnou fotografickou výbavou. Konkrétne môžeme hovoriť o zadnom fotoaparáte s optikou Schneider-Kreuznach a rozlíšení 13 Mpx. Oppo R7 popritom ponúkne autofocus a LED blesk, R7 Plus disponuje ešte jednou diódou navyše a laserový autofocus. Predná kamera sa v oboch prípadoch vyznačuje rozlíšením 8 Mpx.

Oppo R7 a R7 Plus sú štandardne dodávané s operačným systémom Android 5.1 Lollipop obohateným o najnovšiu verziu nadstavby Color OS 2.1. Novinkám samozrejme nechýba ani podpora LTE sietí.

fotogaléria
zdroj: Oppo Zdroj: Oppo

Predaje oboch vlajkových lodí sa na domácom čínskom trhu začnú už v týchto dňoch pričom na medzinárodné trhy sa dostanú už v priebehu budúceho mesiaca. Obe novinky budú dostupné zatiaľ v striebornom a zlatom prevedení. Cena modelu R7 bola stanovená v prepočte na 360 eur a cena za R7 Plus na 430 eur.