21.5.2015 12:49 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Telefón s výdržou 20 dní? Privítajte Light Phone

Zdroj: Kickstarter

The Light Phone je nový projekt, ktorý pomôže vyriešiť časté nabíjanie. Má to však jedno „ale“.

Na známom serveri Kickstarter sa objavil zaujímavý telefón, ktorý ponúkne naozaj netradičnú výdrž na jedno nabitie. Garantuje až 20 dní aktívneho používania.

Projektov, ktoré zvýšia kapacitu batérie, zrýchlia jej dobíjanie, či prinesú iné revolučné novinky je na svete nespočetne. Väčšina z nich sa ale len testuje, prípadne je vývoj ešte v plienkach.

zdroj: Kickstarter Zdroj: Kickstarter

Projekt s názvom The Light Phone na to ide z opačného konca. Ide o presný opak smartfónu, s ktorým si akurát tak zavoláte. Za to používateľovi bude slúžiť na jedno nabitie až 20 dní.

Prioritou je jednoduchosť

Light Phone neobsahuje žiadne aplikácie, nedajú sa na ňom hrať hry ani surfovať na webe. Do telefónu stačí vložiť SIM kartu a to je celá veda. Pri jeho vývoji bol kladený dôraz na jednoduchosť, a to sa aj podarilo.

Novinka disponuje funkciou rýchlej voľby a jeho používatelia budú môcť využiť aj vstavanú LED baterku. Zaujímavé sú tiež rozmery, ktoré výrobca prirovnáva ku kreditnej karte.

Predpredaj začal na sume 100 dolárov, čo je približne 90 eur. V cene bude tiež predplatné v objeme 500 minút. Prvé zariadenia budú však k dispozícii až v máji budúceho roka.