23.5.2015 00:45 | Bleskovky MobilMania.sk

Apple: Nový iPhone nám neunikol

Zdroj: Apple

Firma zverejnila obrázky, na ktorých sa ocitol netradičný iPhone 5C. Má totiž čítačku Touch ID.

Pôvodný článok z 21.5.: Na nových fotografiách, ktoré zverejnila kalifornská firma Apple, sa ocitol plastový iPhone 5c, ktorý má však čítačku odtlačkov Touch ID. Mohlo by tak ísť o nový 4-palcový model. Na skutočnosť upozornila stránka Macrumors.com.

Doplnené 23.5. : Doplnené: Spoločnosť Apple poprela špekulácie, že sa na zverejnenom obrázku objavila nová verzia iPhone 6c, informoval portál 9to5mac.com.Údajne išlo len o nesprávny render staršieho iPhone 5c, ktorý omylom zahŕňal aj senzor Touch ID.Výrobca rovnako odmietol aj dohady, podľa ktorých by tento rok k predstaveniu nových zariadení mohlo dôjsť o čosi skôr, konkrétne už v auguste.

Pokračovanie pôvodného článku:

Len pred pár dňami spoločnosť Apple predstavila univerzálny stojan s Lightning konektorom, ktorý dobije iPhone. Skutočnú univerzálnosť tohto stojana sa firma rozhodla zvýrazniť a zverejnila nové fotografie. Na nich je vidieť aktuálny model iPhone 6 v ochrannom kryte, predošlý iPhone 5s a naozaj netradičný iPhone 5C.

zdroj: Apple Zdroj: Apple

Pozornejším používateľom však „udrelo do očí" použitie Touch ID senzora, ktorý sa na pôvodnom iPhone 5C nenachádzal. Nie je teda jasné, či ide o vynovený model 5c alebo ide o úplne nový iPhone 6C .

Podľa viacerých špekulácií by mala firma totiž predstaviť aj nový model so štvorpalcovou uhlopriečkou. Ten by sa mohol dočkať predstavenia už tradične na jeseň.

Avšak stále existuje možnosť, že publikované fotografie boli nesprávne graficky spracované a došlo k omylu. Na bližšie detaily si budeme musieť počkať.