25.5.2015 09:00 | MobilMania

Potrápte si hlavu aj na smartfóne: Hry so slovíčkami

Zdroj: archív

Herné aplikácie pre smartfóny nemusia iba zabaviť, ale môžu aj rozvíjať naše myslenie. Prinášame zopár kúskov zameraných na slovnú zásobu.

Ak patríte medzi priaznivcov aplikácií na zamyslenie, pozrite si naše tipy na hry so slovami. MobilMania.sk ich vybrala hneď nieľko – pomôžu vám dokonca aj s angličtinou alebo budete mať za úlohu uhadnúť vybrané slovo.

Obesenec: Zábava nielen na papieri

Medzi klasiku v hrách so slovíčkami rozhodne patrí Obesenec. Cieľom je uhádnuť zadané slovo na základe indície skôr, ako sa náš panáčik „obesí“.

Ako všetko ostatné, aj obesenec prešiel modernizáciou. Už nie sme nútení si vymýšľať slová a kresliť panáčika na papier. Táto hra sa dostala aj na smartfóny.

Pred začatím hry je potrebné si vybrať to, či budú slová generované iba zo špecifickej alebo náhodnej kategórie. Medzi dostupné kategórie patria napríklad hokejové kluby, značky áut či názvy chemických prvkov. Zároveň môže hráč pridať vlastné slovo.

Môžete si vybrať špecifickú kategóriu alebo nechať rozhodnúť náhodu

Používateľ na začiatku dostane tri životy. Za každých desať uhádnutých slov dostane jeden bonusový. Túto verziu si zahrajú iba používatelia Androidu.

Názov aplikácie Obesenec
Podpora iOS Nie
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Nie
Vydavateľ KneeGo
Veľkosť aplikácie 1,6 MB

Slovíčkarenie +: Súťažte aj cez internet

Rozšíriť slovnú zásobu si môžete aj hrou Slovíčkarenie. Jej princípom je hľadanie možných slov, ktoré sa dajú zložiť z dostupných písmen na hracom poli o veľkosti 4x4. Slovo je možné označiť ťahaním po písmenách. Hrať môžete nielen sám, ale aj s hráčmi na internete.

Na výber sú tri herné módy

Hra je k dispozícii v troch módoch. Prvý je označený ako „Klasický“. V ňom hráč hľadá čo najviac možných slov. Čím je slovo dlhšie, tým viac bodov zaň dostane.

Druhým je „Racionálny“. V ňom dostáva za každé slovo rovnaký počet bodov. Posledným je „Idealista“. Jeho cieľom je nájsť najdlhšie možné slovo. Vyhráva ten, kto ho objaví ako prvý.

Podpora aplikácie je pre operačné systémy Android a iOS. Je zdarma stiahnuteľná na ich oficiálnych obchodoch.

Názov aplikácie Slovíčkarenie +
Podpora iOS Áno
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ Fugo
Veľkosť aplikácie 25,3 MB

94%: Preskúšajte si aj angličtinu

Nemusíte si osviežovať iba slovenskú slovnú zásobu. S tou anglickou môže pomôcť aj hra 94%. Úlohou hráča je uhádnuť presne 94 percent odpovedí ľudí na zadanú otázku. Každá úroveň hry obsahuje dve slovné otázky a jeden obrázok. Hra je iba v anglickom jazyku.

V hre je dostupná aj nápoveda

Stiahnuť si ju je možné v obchodoch Google Play a iTunes. Dostupná je síce zdarma, obsahuje ale nákupy v aplikácii. Zakúpiť si môžete body, ktoré vám pomôžu v prípade, že nedokážete odhadnúť správnu odpoveď.

Názov aplikácie 94%
Podpora iOS Áno
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ SCIMOB
Veľkosť aplikácie 30,1 MB