26.5.2015 11:19 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Nová ochranná fólia, ktorá pridá iPhonu tlačidlo späť

Zdroj: redakcia

Novinka ochráni displej iPhonu a pridá dotykové tlačidlo na vyvolanie funkcie „o krok späť“.

Na známom serveri Kickstarter sa objavila zaujímavá fólia pre iPhone. Okrem spoľahlivej ochrany displeja pridáva vedľa domovského tlačidla ďalšie dotykové.

Po jeho stlačení sa automaticky vyvolá funkcia „o krok späť“. Na novinku upozornila stránka 9to5mac.com.

Predstavením nového iPhone 6 a 6 Plus kalifornská firma Apple znemožnila komfortné obslúženie celého displeja jednou rukou. Zariadenia síce disponujú funkciou na priblíženie hornej časti displeja pri dvojitom poklepaní na domovské tlačidlo, no ako sa časom ukázalo, funkcia nie je stopercentná a nie všetci používatelia o nej vedia.

Prichádza riešenie

Zdá sa, že nepríjemnosti pri neustálom prechytávaní zariadenia definitívne vyriešila nová ochranná fólia Halo Back . Tvorcovia pridali do fólie kapacitný obvod, ktorý prenáša signál z ľavého horného rohu do nového dotykového tlačidla. To sa nachádza vedľa domovského hardvérového tlačidla a po jeho stlačení sa používateľ dostane o krok späť.

Funkcia sa spolieha na dokonalé navrhnutie platformy iOS, ktorá disponuje tlačidlom späť skoro vždy na rovnakom mieste.

Projekt je zatiaľ v štádiu vývoja, no už teraz je naplánovaný predaj vo vybraných obchodoch za štandardnú cenu 49 dolárov (cca. 45 eur pri prepočte). Prvé fólie by sa mali odosielať svojim majiteľom ešte v auguste tohto roka.