29.5.2015 00:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Slováci prichádzajú s najmenšou nabíjačkou pre smartfóny. Projekt podporil Telekom

Zdroj: CulCharge

Po úspešnom projekte nabíjacieho kábla CulCharge prichádza spoločnosť s vlastnou ex-ternou batériou.

Na trh prichádza najmenšia externá batéria pre nabíjanie smartfónov. Okrem nabíjania vám zaistí aj prenos dát medzi telefónom a počítačom prostredníctvom zabudovaného USB kábla. Novinka od slovenských tvorcov CulCharge PowrBannk zaistí prísun energie do zariadenia vtedy, keď to najviac potrebujete.

fotogaléria
Nabíjačku si budete môcť jednoducho pridať Zdroj: CulCharge
fotogaléria
Externá batéria dobije váš smartfón na tretinu Zdroj: CulCharge

Miniatúrna nabíjačka má tvar kľúčov od auta a hmotnosť iba 38 gramov. S kapacitou 1000 mAh dobije zariadenie v prípade potreby približne na tretinu. Ľahkým úchytom pomocou kľúčenky je vám navyše neustále k dispozícii.

Vývoj podporil Telekom

Dvojica mladých podnikateľov Jozef Žemľa a Viktor Reviliak sa rozhodli svoj nový projekt financovať prostredníctvom crowdfundingovej kampane na portáli Indiegogo.

Podobný systém financovania sa tvorcom už v minulosti vyplatil, kedy za CulCharge kábel dosiahli čiastku takmer 100 tisíc dolárov z požadovaných 15 tisíc.

Tentoraz bolo ich cieľom dosiahnuť 60 tisíc dolárov, pričom prvých 50 tisíc získali od Telekomu. V súčasnosti sa už potrebné prostriedky na štart výroby podarilo dosiahnuť, pričom je momentálne kampaň štyri tisíce v pluse. A to do ukončenia ostáva ešte 44 dní.

„CulCharge PowerBank je veľmi praktickým a jednoduchým riešením pre situácie, keď sa človeku vybije telefón práve vtedy, keď ho najviac potrebuje,“ uviedol Peter Gál, senior manažér Slovak Telekomu zodpovedný za oblasť rozvoja nového podnikania.

(1 € = 1.0863 USD)