31.5.2015 00:00 | MobilMania

Kuriózne appky: Nachytajte priateľov cez smartfón

Zdroj: dreamstime

Patríte medzi ľudí, ktorí si radi vystrelia zo svojich priateľov? Prinášame vám tipy, ako tak urobiť i cez mobilný telefón.

Nezvyčajnosť neobchádza ani mobilné aplikácie. Pozrite si s nami ďalší diel venovaný aplikačným kuriozitám, tentoraz zameraný na žarty a nachytávanie.

Pokazený telefón aj bez následkov

Menej znalých používateľov smartfónov môžete nachytať aplikáciou s názvom Crack Your Screen Prank. Tá vzbudí dojem poškodeného telefónu. „Appka“ dovolí upraviť spôsob puknutia či pridať vibrácie. Môžete si vybrať, či displej pukne po dotyku alebo po zatrasení. Na „opravu“ telefónu slúži jednoduché potrasenie.

Hneď po inštalácii sú dostupné dva typy puknutého displeja. Môžete si stiahnuť aj ďalšie. Jeden je dostupný voľne a zdarma, podmienkou ku stiahnutiu druhého je zdieľanie tejto aplikácie na sociálnych sieťach. Všetky z dostupných typov môžete ľubovoľne kombinovať.

Na výber je niekoľko druhov poškodení

Aplikácia obsahuje reklamy, ktoré sa zobrazujú počas nastavovania. Odstrániť sa dajú zaplatením poplatku priamo v aplikácii. Stiahnuť si ju môžete bezplatne v obchode Google Play.

Pre Windows Phone je zdarma dostupná aj alternatívna aplikácia Broken Screen. Tá funguje na rovnakom princípe, ako v prípade predošlej aplikácie.

Názov aplikácie Crack Tour Screen Prank
Podpora iOS Nie
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Nie, alternatíva Broken Screen
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ g6
Veľkosť aplikácie 5,3 MB

Hovor od prezidenta? Žiaden problém

Prezident, nahnevaná manželka či neexistujúca priateľka vám môžu zavolať vďaka aplikácii Fake Call & Fake SMS. Tá vytvorí dojem prichádzajúceho hovoru.

Samotné rozhranie sa dá upraviť nastavením základných informácií, medzi ktoré patrí meno falošnej osoby, jej číslo, povolenie vibrácií a typ rozhrania hovoru. K osobe je možné priradiť aj ľubovoľnú fotografiu.

Na hovor je možné aj odpovedať

Prichádzajúci hovor môžete aj zdvihnúť. V nastaveniach daného hovoru je zároveň možné nahrať aj zvuk, ktorý sa bude v čase telefonátu prehrávať.

Appka dokáže simulovať aj príchody SMS, na ktoré môžete odpovedať. Je zdarma stiahnuteľná pre operačný systém Android. Zobrazuje ale reklamy.

Ostatné operačné systémy majú samozrejme podobné alternatívy. Medzi najlepšie hodnotené patrí   Best Fake Caller (Free) pre iOS a Fake Call 7.5 Free pre Windows Phone. Obe sú zdarma stiahnuteľné v oficiálnych obchodoch.

Názov aplikácie Fake Call & Fake SMS
Podpora iOS Nie, alternatíva Best Fake Caller (Free)
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Nie, alternatíva Fake Call 7.5 Free
Nákupy v aplikácii Nie
Vydavateľ Onex Softtech
Veľkosť aplikácie 3,5 MB

Niečo pre „smartfónové“ netýkavky

Nemáte radi, keď si od vás požičiavajú známi váš telefón? Tento problém môže jednoducho vyriešiť aplikácia Fake Low Battery.

Má jednoduchý účel – na požiadanie zobraziť upozornenie o takmer vybitej batérii. Aplikácia umožní aj nastavenie času štartu, frekvencie a počtu upozornení.

Názov aplikácie Fake Low Battery
Podpora iOS Nie
Podpora Android Áno
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ Maayan Hope
Veľkosť aplikácie 1006 KB