30.5.2015 19:21 | Bleskovky MobilMania.sk

Xiaomi spúšťa oficiálny predaj v Európe. Zatiaľ len príslušenstva

Zdroj: Xiaomi

V niektorých európskych a amerických štátoch sa od 1. júna začne oficiálny predaj produktov značky Xiaomi.

Čínsky výrobca Xiaomi expanduje na európsky a americký trh. Záujemcovia si tak budú môcť zakúpiť jeho produkty aj oficiálnou cestou. Zatiaľ však bude k dispozícii len príslušenstvo. Na nové sprístupnenie online obchodu firmy upozornila stránka Techcrunch.

Prostredníctvom online obchodu majú byť k dispozícii napríklad power banky, slúchadlá či dokonca fitnes náramok. Ostatné zariadenia však zatiaľ dostupné nebudú.

10400mAh Mi Power Bank (zdroj: mi.com) Zdroj: mi.com

Spoločnosť si u ľudí získala popularitu predovšetkým z dôvodu prívetivej cenovej politiky. Parametrovo porovnateľné produkty výrobca predáva za podstatne nižšie ceny ako jeho konkurencia. A ako ukázal čas, ani kvalitatívne sa firma nemá za čo hanbiť.

Časom aj ďalšie zariadenia

Oficiálne sprístupnenie príslušenstva pre vybrané trhy je pravdepodobne len prvý krok k odštartovaniu predaja aj ostatných zariadení. Tablety či smartfóny by tak mohli pribudnúť už čoskoro. Taktiež sa očakáva, že výrobca bude postupne rozširovať zoznam miest, do ktorých tovar zasiela.

Medzi európske krajiny, v ktorých bude od júna možné príslušenstvo objednať, patrí Francúzsko, Nemecko a veľká Británia. O niečo lepšie sú na tom obyvatelia z poza veľkej mláky. Príslušenstvo bude dostupné pre všetky americké štáty a mestá.