1.6.2015 19:20 | Bleskovky MobilMania.sk

Gionee Elife E8 príde 10. júna, bude fotiť v rozlíšení až 100 Mpx

Zdroj: GSMarena.com

Smartfón bude vybavený rozmerným displejom aj snímačom odtlačkov.

Novinka Gionee Elife E8 sa za svoju výbavu nemusí Zdroj: GSMarena.com

Čínsky výrobca oficiálne potvrdil presný dátum príchodu svojho najnovšieho modelu Elife E8. Do predaja bude uvedený už 10. júna. Informáciu priniesol portál GSMArena.com

Elife E8 sa pýši veľkým 6-palcovým QHD AMOLED displejom s rozlíšením 1440 × 2560 pixelov. Hardvérový základ tvorí osemjadrový procesor s čipsetom MediaTek MT6795 SoC s taktom 2 GHz a grafickým čipom PowerVR G6200. O plynulý chod operačného systému sa starajú tiež 3 GB operačnej pamäte RAM.

Zariadenie má k dispozícii 32 GB vnútornej pamäte, ktorá je rozšíriteľná pomocou pamäťových kariet. Vo výbave nechýba 23-megapixelový zadný fotoaparát s autofocusom, ktorý vďaka softvéru dokáže vyhotoviť fotografie s výsledným rozlíšením až 100 megapixelov. Elife E8 si poradí aj s natáčaním 4K videa, pričom nechýba predná kamera s rozlíšením 8 Mpx.

Telefón je napájaný batériou s kapacitou 3 250 mAh. Vo výbave nechýba ani snímač odtlačkov prstov, umiestnený na zadnej strane. Samozrejmosťou je podpora NFC.

Smartfón používa operačný systém Android 5.0 Lollipop s vlastnou nadstavbou, známou pod názvom Amigo OS. Na náš trh sa zrejme oficiálne nedostane, no čínske e-shopy istotne nebudú mať problém zo zasielaním do Európy. Cena bude odhalená už čoskoro.