3.6.2015 07:00 | MobilMania

Microsoft kúpil tvorcov populárneho Wunderlistu

Zdroj: 6Wunderkinder

Po Acompli a Sunrise je Wunderlist ďalšou zaujímavou aplikáciou, ktorá skončí v rukách redmondského giganta.

Microsoft na svojom blogu oznámil kúpu ďalšej spoločnosti, ktorá sa zaoberá aplikáciami pre mobilné telefóny. Je ňou 6Wunderkinder, stojaca za úspešnou aplikáciou Wunderlist .

Ide už v poradí o tretiu takúto firmu. Spoločnosť z Redmondu v krátkej dobe stihla kúpiť emailového klienta pre iOS a Android Acompli aj dizajnovo a funkčne vydarený kalendár Sunrise.

Čítajte aj Microsoft kúpil tvorcov populárneho Wunderlistu

Rýchle, zdieľateľné zoznamy

Wunderlist Zdroj: 6Wunderkinder

Wunderlist slúži na rýchle vytváranie zoznamov, ktoré je možné zdieľať s inými používateľmi. Jeho využitie je široké. Od zdieľaného nákupného zoznamu s manželkou až po koordinovanie tímu pri práci na dôležitom projekte.

Aplikácia je dostupná pre všetky hlavné platformy (Windows, Android, Mac, iOS, Chrome) a používa ju už viac ako 13 miliónov používateľov. Uznávaný zahraničný web TheVerge ju navyše v minulom roku odporučil ako najlepšiu aplikáciu na vytváranie zoznamov.

Microsoft ďalej informoval, že služba zatiaľ bude fungovať tak, ako doteraz – na všetkým systémoch. Nebude sa meniť ani cenová politika pro verzie. Nečaká ju teda rovnaký osud ako aplikáciu Acompli, ktorá sa začiatkom tohto roku transformovala na oficiálneho Outlook klienta pre Android a iOS.

Čítajte aj Microsoft kúpil tvorcov populárneho Wunderlistu

Cena neznáma

CEO a zakladateľ 6Wunderkinder Christian Reber komentoval situáciu takto: „Dnešok je významný deň pre mňa a celú Wunderlist rodinu. Som neuveriteľne nadšený, že sa s vami môžem podeliť to, že sa pripájame k spoločnosti Microsoft.“

Cena, ktorú Microsoft za akvizíciu spoločnosti zaplatil, zatiaľ nie je známa.