4.6.2015 17:15 | Bleskovky MobilMania.sk
Doplnené

4G sieť Orangeu je opäť dostupnejšia. Pribudla v 15 mestách

Zdroj: archív

Operátor pokrýva ďalšie mestá svojou vysokorýchlostnou sieťou.

ikona orange LTE Zdroj: archív

Spoločnosť Orange v posledných týždňoch výrazne rozšírila dostupnosť LTE. Za posledný týždeň pribudol rýchly internet v ďalších mestách.

Podľa našich zistení je sieť štvrtej generácie sprístupnená aj v mestách Levice, Nové Mesto nad Váhom, Ilava, Púchov, Bytča, Veľký Krtíš, Dolný Kubín a Detva. Operátor dnes oznámi aj ďalšie lokality.

Doplnené dnes o 17:15: Spoločnosť oznámila, že LTE sieťou pokryla aj mestá Trebišov, Vranov nad Topľou, Nová Dubnica, Sereď, Bardejov, Žiar nad Hronom a Handlová. Pokrytie sa výrazne navýšilo na aktuálnych 46,3 percent populácie.     

4G je v týchto lokalitách dostupné s teoretickými rýchlosťami 73/23 Mbit/s. Počas minulého  mesiaca pribudla sieť štvrtej generácie od Orangeu v mnohých ďalších lokalitách. Podľa posledných údajov od operátora je 4G dostupné pre viac ako 40,8 percent obyvateľstva – teraz je už číslo vyššie.

Operátor tento rok celkovo zainvestuje do rozličných projektov sumu na úrovni 84 až 85 miliónov eur. Najväčšia časť investícií má ísť práve  do budovania 4G.

Najmenšiu LTE sieť má O2

Telekom pokrýva 4G sieťou už viac ako 55 percent domácností. Swan má LTE v 53 mestách, niektoré  z nich však provider „vysvietil“ iba čiastočne. Operátor uvádza pokrytie na úrovni približne 30 percent.

O2 pokrýva 4G pripojením približne 165 tisíc ľudí – rovná sa to pokrytiu v jednotkách percent. V septembri 2014 mobilný poskytovateľ oznámil , že do konca tohto roka chce LTE sprístupniť približne polovici obyvateľov. Odvtedy sieť nijako nerozširoval, pôvodne plány zredukoval  na polovicu.