5.6.2015 12:00 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Prichádza hlasová asistentka Hound Voice: Zahanbí Siri, Google Now i Cortanu?

Zdroj: Hound Voice

Po deviatich rokoch vývoja je k dispozícii prvé demo. Rýchlosť odozvy je blesková.

Tvorcovia populárnej aplikácie SoundHound ukázali prvé ukážky revolučnej hlasovej asistentky. Zameriava sa predovšetkým na rýchlosť odozvy, ktorá je pri porovnaní s konkurenciou na podstatne vyššej úrovni. Na zaujímavosť upozornila stránka Re/Code.

Samotný vývoj bol prísne tajný a trval údajne až 9 rokov. Prvé výsledky sú prekvapujúce. S tak rýchlou reakciou na zadanú otázku si neporadí ani hlasová asistentka Siri od Apple, Google Now či Cortana od Microsoftu. Vývoj sa teda jednoznačne oplatil a bude zaujímavé sledovať, ako sa technológia uplatní.

Okamžité odpovede na otázky

Hlasovej asistentke nerobí žiaden problém odpovedať aj na niekoľko otázok po sebe. Reakcia je blesková a informácie presné. Napríklad:

  • Aké je hlavné mesto Japonska a Číny, koľko tam žije obyvateľov a aká je ich rozloha v kilometroch a míľach štvorcových a ešte mi povedz koľko ľudí žije v Indii a taktiež aká je predvoľba pre Nemecko, Francúzsko a Taliansko?
  • Koľko obyvateľov má hlavné mesto, v ktorom sa nachádza Space Needle (veža v Seattli, pozn. red.)?
  • Ukáž mi ázijské reštaurácie okrem čínskych a japonských.

Ak vás projekt Hound zaujal, môžete sa prihlásiť do verejného beta testovania aplikácie. Tá je dostupná pre platformu iOS aj Android.