7.6.2015 14:15 | Bleskovky MobilMania.sk

Poznáme dátum začiatku predaja nového iPhonu. Prezradil ho operátor

Zdroj: archív

Nové zariadenia od Apple pôjdu do predaja pravdepodobne už v septembri. Pozrite si očakávané novinky.

Na internet unikla interná komunikácia z prostredia britského operátora Vodafone. V nej sa okrem iného spomína, že kalifornská firma Apple zaháji predaj nových iPhonov 25. septembra . Informácie priniesla stránka Mobile News.

Nie je však jasné, či sa zariadenia budú označovať číslom, prípadne doplnkovým písmenom „s“, ako býva zvykom. Zdroje totiž hovoria, že ich kalifornská firma označila len ako „Nový iPhone“. Mohlo by tak ísť o trend v zjednodušovaní názvov, ktoré firma použila už pri iPade 3. generácie a nazvala ho ako „Nový iPad“.

Očakávané novinky

V nových zariadeniach by sa mala použiť unikátna technológia Force Touch, ktorú firma predstavila na inteligentných hodinkách Apple Watch a v touchpade nového MacBooku . Použitie tejto technológie v displejoch nových zariadení by mohlo znamenať istú revolúciu v ich ovládaní.

zdroj: Apple Zdroj: Apple

K dispozícii by mala byť taktiež špeciálna verzia iPhone Rose Gold v ružovej, pozlátenej edícii. Stratégia by mala byť pri tom rovnaká ako pri najdrahších Apple Watch Edition , ktoré začínajú na cene desať tisíc eur.

Známy bloger John Gruber predpokladá , že nový iPhone bude disponovať dvomi šošovkami objektívu fotoaparátu. Kvalita fotografií by sa tak mala niekoľkonásobne zvýšiť a konkurovať by mohla aj kvalite DSLR.

Nové zariadenia by taktiež mohli ponúknuť bezdrôtové nabíjanie. Technológiu firma nasadila  vo svojich inteligentných hodinkách, a preto možno očakávať postupné rozširovanie aj na iPhony. 

Medzi ďalšie očakávané novinky patrí použitie nového procesora Apple A9, ktorý bude menší, výkonnejší a úspornejší. Vyrábať ho má Samsung a to za pomoci 14nm procesu.

Čítajte aj Poznáme dátum začiatku predaja nového iPhonu. Prezradil ho operátor

Displej nových zariadení by mal byť odolnejší pred mechanickým poškodením, keďže sa má použiť zafírové sklo. Firma Apple mala túto technológiu pripravenú už pre minuloročné generácie iPhonov 6 a 6 Plus, no z dôvodu komplikácií nasadenie odložila pravdepodobne na tento rok.

Predobjednávky nových zariadení by mali byť dostupné už 18. septembra. Zaujímavé je tiež celkové číslo predaných iPhonov, od kedy uzreli svetlo sveta v roku 2007. Firma predala spolu viac ako 700 miliónov týchto zariadení, a to konkrétne ôsmich modelov.