15.6.2015 06:00 | MobilMania

Objavujte Slovensko aj so smartfónom: Turistické atrakcie

Zdroj: iStockphoto

Cesty po Slovensku so smartfónom uľahčí aplikácia Turistické atrakcie.

Tento článok sme aktualizovali: Hodnotné materiály z času na čas dopĺňame o nové informácie, poznatky či screenshoty, naopak neaktuálne rady či informácie dáme preč a nahradíme novými. Všetky doplnené články označujeme.

Či už plánujete toto leto objaviť skryté zákutia Slovenska, alebo sa len chystáte na výlet, inšpiráciu môžete nájsť aj vo vašom smartfóne.

Na dovolenku či výlet nemusíte cestovať do ďalekého zahraničia. Aj naša krajina skrýva rôzne miesta, ktoré stoja za preskúmanie.

Preskúmajte okolie

Inšpiráciu na cesty po Slovensku môžete nájsť v aplikácii Turistické atrakcie Slovensko. V jej vyhľadávaní iba napíšete mesto, v ktorého okolí sa chcete zdržiavať a môžete sa vybrať za dobrodružstvom.

Následne dostanete možnosť vybrať si z rôznych kategórií, medzi ktoré patria hrady a zámky, jaskyne, múzeá, ale aj galérie. Výsledky vyhľadávania si môžete pozrieť buď na mape, alebo v zozname usporiadanom podľa vzdialenosti od zadaného miesta. Vyhľadávať je možné aj na základe vašej aktuálnej pozície cez GPS.

K turistickej atrakcií si môžete prečítať aj popis. Zdroj: redakcia

Po kliknutí na väčšinu atrakcií sa zobrazia aj rôzne informácie, ako napríklad adresa, fotografia a krátky popis. Niektoré obsahujú aj kontaktné údaje, medzi ktoré patrí telefonický kontakt, e-mail, či odkaz na webovú stránku.

Od vybraného miesta môžete spustiť navigáciu. Tá vypíše aj vzdialenosť a predpokladaný čas cesty autom. Zároveň môžete dané miesto odfotiť a fotografiu pridať do galérie.

Názov aplikácie Turistické atrakcie Slovensko
Podpora iOS Nie
Podpora Android Áno
Nákupy v aplikácii Nie
Vydavateľ Milos Nano
Veľkosť aplikácie 3,5 MB