16.6.2015 09:10 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Facebook predstavil aplikáciu Moments. Slúži na inteligentné triedenie fotografií

Zdroj: Facebook

Novinka si nájde svoje uplatnenie najmä na spoločenských akciách. Roztriedené fotografie totiž nahrá do spoločného albumu.

Sociálna sieť Facebook uviedla pre mobilné zariadenia novú aplikáciu Moments, ktorá je zameraná na inteligentnú správu fotografií.

fotogaléria
ilustračná snímka Zdroj: Facebook

Jej primárna funkčnosť spočíva v automatickej synchronizácii zachytených snímok do albumov, ktoré sa po vytvorení budú zdieľať medzi priateľmi. Od podobných konkurenčných služieb sa riešenie od Facebooku odlišuje najmä spôsobom priraďovania fotografií do albumov.

Sľubuje uľahčenie zdieľania

Výber jednotlivých fotografií prebieha automaticky na základe času vyhotovenia snímky a odfotografovaných ľudí. Tých aplikácia označí pomocou technológie na rozpoznávanie tváre. Následne si používateľ aplikácie bude môcť zvoliť, ktoré fotografie chce nahrať do albumu na serveri a tiež špecifikovať oprávnené osoby na prístup k albumu.

Rovnaké možnosti nahrávania fotografií sa sprístupnia aj ostatným oprávneným používateľom. V konečnom dôsledku teda vznikne spoločný album, ktorý je prístupný pre všetky oprávnené osoby rozpoznané na fotografiách.

fotogaléria
Pomocou aplikácie Moments sa zachytené fotografie Zdroj: Facebook

Popísaná funkcionalita nájde svoje uplatnenie najmä na spoločenských akciách, na ktorých vytváralo fotografie viacero účastníkov. Tie by následne mohli cez aplikáciu Moments zdieľať s ostatnými účastníkmi v spoločnom albume. Odpadla by tak nutnosť zdĺhavého zháňania snímok od niekoľkých osôb.

Aplikácia je bezplatne dostupná v obchode App Store pre zariadenia s operačným systémom iOS a tiež aj v obchode s aplikáciami Google Play pre zariadenia s Androidom. Spočiatku bude k dispozícii len v USA, pričom pre používateľov z ostatných krajín bude uvoľňovaná postupne.

Pozrite si prezentačné video od spoločnosti Facebook, ktoré ukazuje základné funkcionality novej aplikácie: