18.6.2015 06:00 | MobilMania

LG G4 Stylus a LG G4c prichádzajú na Slovensko, pozrite si živé fotografie

Zdroj: Ján Trangel

Tabletofón so stylusom a päťpalec strednej triedy, ktorý budú milovať operátori.

Na slovenský trh mieria dva nové smartfóny od LG. Päťpalcový model G4c (C ako Compact) má ambície zaujať v operátorských ponukách. Telekom ho zaradí medzi akciové zariadenia už v druhej polovici júna, Orange a O2 začiatkom júla.

fotogaléria
LG G4c Zdroj: Ján Trangel

LG G4c zastúpi v ponuke dosluhujúci model G3s , jeho technické parametre sú veľmi podobné. Európska špecifikácia (označenie H525n) novinky hovorí o čipsete Qualcomm Snapdragon 410 so štvorjadrovým procesorom taktovaným na 1,2 GHz, 1 GB operačnej pamäte, 8 GB vnútornej pamäte rozšíriteľnej kartami MicroSD.

Päťpalcový displej pracuje v HD rozlíšení a je veľmi mierne zakrivený. Hlavný fotoaparát má 8 Mpx, predný 5 Mpx.

fotogaléria
Displej je veľmi mierne zakrivený. Používanie to Zdroj: Ján Trangel

Viac živých fotografií LG G4c nájdete v galérii >>>

Operačným systémom je Android 5.0 Lollipop, samozrejmosťou v tejto triede je podpora LTE. Bežná však nie je možnosť vymeniť batériu (kapacita 2540 mAh), zadný kryt je odnímateľný. Na trh príde v troch farebných vyhotoveniach – šedej, bielej a zlatej. Cena vo voľnom predaji je stanovená na 249 eur s DPH.

Tabletofón so stylusom

Cestu na pulty slovenských predajní ma istú aj nevšedný tabletofón LG G4 Stylus. Jeho HD displej meria po uhlopriečke 5,7 palca a má HD rozlíšenie.  Ako názov napovedá, vo veľkom tele je integrovaný stylus, ktorý je možné použiť na písanie poznámok či kreslenie.

fotogaléria
LG G4 Stylus Zdroj: Ján Trangel

Viac živých fotografií LG G4 Stylus nájdete v galérii >>>

Ostatné hardvérové parametre LG G4 Stylus sú rovnaké ako pri G4c, vrátané procesora a pamätí. Novinka príde na trh v najbližších dňoch, cena vo voľnom predaji bude 289 eur s DPH. Zalistovať by ho vo svojej ponuke mal operátor O2.