18.6.2015 07:06 | Bleskovky MobilMania.sk

OnePlus 2 dostane vylepšený Snapdragon 810. Postupne odhalí celú špecifikáciu

Zdroj: Martin Hodás

Spoločnosť podľa očakávaní nasadí najnovší čip od Qualcommu. Najnovšia revízia má zabrániť prehrievaniu.

Mladý čínsky výrobca sa postupne pripravuje na ohlásenie svojej dlho očakávanej vlajkovej lode pre rok 2015, ktorou bude nástupca úspešného modelu One . Spoločnosť teraz oficiálne potvrdila nedávne dohady, že nový OnePlus 2 bude poháňať kontroverzný čipset Snapdragon 810 od Qualcommu.

Výrobca navyše na svojom blogu uviedol, že časti špecifikácie pripravovaného zariadenia bude postupne kúsok po kúsku odhaľovať.

fotogaléria
Nasadenie najdiskutovanejšieho mobilného čipu Zdroj: OnePlus

Po stopách One

Už pri prípravách prvého modelu spoločnosti bolo vopred jasné, aký hardvér ponúkne. OnePlus totiž na svojom fóre otvorene komunikovalo s fanúšikmi a na základe ich odozvy zvolilo niektoré parametre.

Prostredníctvom oficiálneho fóra sa tak postupne dozvieme konkrétne hardvérové komponenty aj tentoraz. To, že bol ako prvý ohlásený procesor, nie je žiadnym prekvapením. Pre často spomínané problémy s prehrievaním je najdiskutovanejšou časťou výbavy. Naviac samotní zástupcovia spoločnosti naň už (ne)priamo upozorňovali .

Čítajte aj OnePlus 2 dostane vylepšený Snapdragon 810. Postupne odhalí celú špecifikáciu

Nová 810-tka. Dá zabudnúť na problémy?

Práve v súvislosti s prehrievaním oznámil zakladateľ spoločnosti Pete Lau, že firma úzko spolupracovala s Qualcommom na implementácii čipu do jej zariadenia. Tomu je okrem samotného telefónu a systému OxygenOS prispôsobený aj procesor.

OnePlus 2 totiž príde na trh s revidovaným čipsetom vo verzii 2.1, s cieľom nechať zabudnúť na predošlé problémy.

OxygenOS bude navyše intuitívne vyberať jednotlivé jadrá, ktoré budú spracovávať aktuálnu úlohu. Pokiaľ to bude možné, súčasne by nemali pracovať dva procesory, ktoré sú umiestnené hneď vedľa seba. To by mohlo zvýšiť tvorbu nežiadúceho tepla.

fotogaléria
Qualcomm vo februári tvrdil, že jeho čip je Zdroj: Qualcomm

Nechce sklamať

K úspechu súčasného modelu sa pred pár dňami vyjadril ďalší zo spoluzakladateľov – Carl Pei. Uviedol, že dobré výsledky zariadenia boli z časti aj dielom šťasteny. Firma vraj zvolila filozofiu, s ktorou sa stotožnil aj trh.

Preto si OnePlus verí aj v prípade nástupcu jeho prvého modelu. Pei spoločnosť prirovnal ku kapele s vydareným prvým albumom. Nechce, aby bola známa len vďaka „jedinému hitu. Dúfa, že jej vyjde aj druhý pokus.

fotogaléria
Postihne OnePlus hokejový „syndróm druhej Zdroj: OnePlus