20.6.2015 17:54 | Bleskovky MobilMania.sk

BlackBerry s Androidom možno príde už v auguste

Zdroj: BlackBerry

Zariadenie od kanadskej spoločnosti založené na operačnom systéme Android by vraj malo byť zacielené na rozvíjajúce sa trhy.

Správ o údajne pripravovanom smartfóne od spoločnosti BlackBerry, ktorý má fungovať na systéme Android, neustále pribúda. Podľa najnovších informácií by na trh mohol zavítať už v auguste, uvádza server N4BB.

Čítajte aj BlackBerry s Androidom možno príde už v auguste

Údajne pripravovaná novinka má v interných kruhoch výrobcu vystupovať pod kódovým menom BlackBerry Prague. Zariadenie by sa svojím výkonom malo zaradiť medzi smartfóny z nižšej triedy. „Pod kapotou“ máme vraj nájsť podobnú výbavu, akou disponuje aktuálne sa predávajúci model BlackBerry Z3 .

Podľa portálu N4BB sa chce kanadská spoločnosť prípravou smartfónu s Androidom zamerať najmä na rozvíjajúce sa trhy. Práve preto by novinka v prípade svojho uvedenia na trh svojím výkonom nemala značne ohúriť.

Orientácia na nízku cenovku je v rozpore s predošlou správou , v ktorej sme vás informovali o príprave high-end  smartfónu BlackBerry Venice. Ten mal podľa pôvodných informácií fungovať na operačnom systéme Android, pričom svoj debut na trhu si mal odkrútiť v novembri.

Napokon však na trh možno dorazí len so systémom BlackBerry 10, ktorý pochádza z vlastnej dielne výrobcu. Prípadne firma uvedie napokon dva Androidy.

Čítajte aj BlackBerry s Androidom možno príde už v auguste