23.6.2015 07:29 | Bleskovky MobilMania.sk

OnePlus 2 prinesie USB Type-C. Poznáme jeho minimálnu cenu

Zdroj: OnePlus

Nástupca „zabijaka vlajkových lodí“ ponúkne podtaktovaný Snapdragon 810. Nebude stáť menej ako 320 eur.

Čínska spoločnosť OnePlus plní svoj sľub a oficiálne potvrdzuje ďalšiu časť špecifikácie svojej pripravovanej vlajkovej lode OnePlus 2. Po čipsete Snapdragon 810 prinesie aj nový konektor USB Type-C, informoval výrobca prostredníctvom sociálnych sietí.

Pripravovaný nástupca úspešného modelu One sa tak stane jedným z vôbec prvých smartfónov, ktoré takéto riešenie ponúknu. Nedávno jeho použitie ohlásil aj čínsky výrobca LeTV. Medzi tabletmi zaznamenala prvenstvo Nokia s jej tabletom N1 a za zmienku stojí aj tohtoročný MacBook od Applu.

The #OnePlus2 will be the first flagship to use Type C USB. We want to lead the way in power connectivity. pic.twitter.com/lef5ylR7Rr — OnePlus (@oneplus) 22. Červen 2015

Nové možností v kombinácii s vylepšeným konektorom ponúkne aj ohlásený systém Android M . Vďaka natívnej podpore USB Type-C budú zariadenia podporovať 3 – 5-krát rýchlejšie nabíjanie. Keďže je port obojsmerný, umožní nabíjanie ďalších zariadení pomocou telefónu, napríklad inteligentných hodiniek.

Podtaktovaný procesor

Po minulotýždňovom ohlásení použitia kontroverzného procesoru Snapdragon 810 sa na OnePlus zniesla vlna špekulácií. Súviseli s cenou zariadenia a najmä jeho možným prehrievaním, tak ako tomu bolo aj u konkurenčných zariadení.

Hoci výrobca upozorňuje na úzku spoluprácu s Qualcommom, producentom čipsetov, a na využitie revidovanej verzie procesoru (v2.1), mnohé ohlasy boli napriek tomu skeptické. Vylepšenú verziu „jadra“ smartfónu totiž implementovalo aj konkurenčné Sony v modeli Xperia Z3+, nakoniec však rovnako hlásilo problémy s dosahovanými teplotami.

Firma odľahčuje situáciu. Takto sa vraj tvária Zdroj: OnePlus

Čínsky výrobca však dodatočne priznal, že jedným z opatrení proti možnému prehrievaniu bolo aj podtaktovanie procesora. Jeho maximálna frekvencia tak bude len 1,8 GHz namiesto pôvodných dvoch gigahertzov.

Náznak ceny

V súvislosti s novým procesorom výrobca spomína aj zvýšené náklady. Nová „osemstodesiatka“ je vraj až o 60 percent drahšia.

To je jeden z dôvodov, prečo nový OnePlus 2 nebude stáť menej ako 322 dolárov (284 eur), potvrdila mladá čínska firma. Keďže firma zvykne ponúkať analogickú cenu v eurách, môžeme očakávať, že hodnota jej novej vlajkovej lode podľa očakávaní presiahne 320 eur.

Čítajte aj OnePlus 2 prinesie USB Type-C. Poznáme jeho minimálnu cenu

Zvyšok už čoskoro

Výrobca bude o zvyšku špecifikácie nového smartfónu informovať postupne. Kedy bude predstavený ďalší diel skladačky sa môžeme dozvedieť prostredníctvom jeho účtov na sociálnych sieťach.

Na hlavnej stránke svojich účtov bude informovať o dátume, kedy sa tak stane. Urobil to tak aj so včerajším ohlásením nového konektora, no najbližší dátum, kedy sa dozvieme viac, ešte spoločnosť neohlásila.

Čítajte aj OnePlus 2 prinesie USB Type-C. Poznáme jeho minimálnu cenu

(1 EUR = 1,1345 USD)