24.6.2015 16:10 | Bleskovky MobilMania.sk

LG G4 sa predáva horšie než sa čakalo. Ovplyvní to zisk firmy

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Kórejská firma zrejme nedosiahne také zisky ako sa pôvodne čakalo.

Aj napriek tomu, že nový top model od LG sa po technickej stránke vydaril, zisky svojho výrobcu zrejme nepotiahne nahor tak, ako sa čakalo. Upozornil na to portál Businesskorea.

Kórejská spoločnosť očakávala, že na svetový trh dostane až 8 miliónov kusov smartfónu G4. Aktuálne čísla ale nevyzerajú ružovo, kvôli čomu analytici radikálne upravili odhady ziskov. LG by muselo dodať v priemere 2,6 milióna kusov nového smartfónu za zvyšné kvartály roka 2015, za úvodný štvrťrok predaja sa však čísla pohybujú len okolo hranice 2,5 milióna. Ide pritom iba o dodané kusy, nie reálne predaje.

Čítajte aj LG G4 sa predáva horšie než sa čakalo. Ovplyvní to zisk firmy

V náväznosti na to znížila spoločnosť Daishin Securities odhady ziskov na 50,7 milióna dolárov (45,2 milióna eur) z pôvodných 92,3 milióna dolárov (82,3 milióna eur). Taktiež Korea Investment upravila odhad zo 104 miliónov (92,7 milióna eur) na 86 miliónov amerických dolárov (76,7 milióna eur).

Novinke nepomáha kožený kryt ani skvelý foťák Zdroj: redakcia

Výrobcovi robí vrásky na tvári predovšetkým konkurencia v podobe Samsungov Galaxy S6S6 Edge . Zároveň za horšími predajnými výsledkami novinky G4 stojí aj starší model G3 , ktorý sa predáva za výrazne nižšiu cenu.

(1 USD = 0,89 EUR)