25.6.2015 08:29 | Bleskovky MobilMania.sk

Microsoft oficiálne sprístupňuje balík Office pre Android smartfóny

Zdroj: Microsoft

Po tabletoch sa konečne dočkali aj menšie obrazovky smartfónov. Avšak len tie novšie a výkonnejšie.

Redmondská spoločnosť včera vydala ďalšiu oficiálnu verziu svojho kancelárskeho balíka Office. Nástroje Word, Excel a PowerPoint sú tak vo finálnej podobe k dispozícii už ako pre tablety, tak i pre smartfóny, informuje portál Neowin.

Dotykové aplikácie pre mobilné zariadenia sú vo verzii pre malé tablety (7 až 10,1 palca) dostupné už od januára tohto roku. Softvér prispôsobený pre menšie uhlopriečky smartfónov bol však až do týchto dní v testovacej fáze, používatelia k nemu mali prístup len vo forme verejného náhľadu .

Po tabletoch prichádza kancelársky balík Zdroj: Microsoft

Microsoft sa touto stratégiou pokúša rozšíriť svoj softvér medzi čo najväčšie množstvo používateľov. Keďže jeho vlastný operačný systém Windows Phone sa neteší takej popularite ako jeho konkurenti, neostalo mu nič iné, než ponúknuť svoje nástroje na širšom trhu Androidu a iOS od Apple .

Celková dostupnosť kancelárskeho balíka pre Android zariadenia je však čiastočne obmedzená. Softvér je kompatibilný len so zariadeniami disponujúcimi minimálne jedným gigabajtom RAM a systémom vo verzii 4.4 KitKat.

Podľa vlastných štatistík Googlu je tak nepodporovaná viac ako polovica dnešných zariadení s jeho operačným systémom.

Aplikácie Microsoft Word , ExcelPowerPoint sú dostupné zadarmo prostredníctvom Obchodu Play.