25.6.2015 16:20 | Bleskovky MobilMania.sk

HTC sa nedarí. One M9 sa predáva skoro o polovicu horšie ako One M8

Zdroj: Ján Trangel

Za poklesom záujmu stojí predovšetkým nedostatok inovácie.

HTC One (M9) už máme v redakcii a intenzívne ho Zdroj: Ján Trangel

Taiwanskej spoločnosti HTC sa už dlhšie nedarí výraznejšie otočiť nepriaznivý vývoj na poli smartfónov. Klesajúcu predajnosť mala zachrániť vlajková loď One M9. Tá sa však podľa najnovších informácií za prvý kvartál 2015 predávala až o 43,75 % horšie ako jej predchodca One M8. Informuje o tom Phone Arena.

Za nízku popularitu smartfónu HTC One M9 môže pravdepodobne jeho v porovnaní s konkurenciou slabšia výbava. Firma ho síce obohatila výkonnejším procesorom, vyššou kapacitou pamäte RAM či silnejšou batériou, no v porovnaní s predošlým modelom One M8 išlo len o menšie vylepšenia.

Doteraz sa predalo približne 4,75 milióna vlajkových lodí HTC One M9 a firma netají, že to pre ňu predstavuje sklamanie. Na porovnanie, spoločnosť Samsung predala z modelov Galaxy S6 a S6 Edge len za prvý mesiac od uvedenia spolu až 10 miliónov kusov.

Zmena k lepšiemu by mohla pre HTC prísť už čoskoro. Firma údajne pripravuje nový smartfón s označením „Hero“. Svetlo sveta uzrie už v októbri, na viac informácií si ale zatiaľ musíme počkať.

Čítajte aj HTC sa nedarí. One M9 sa predáva skoro o polovicu horšie ako One M8