8.7.2015 19:00 | MobilMania

Operátori a letné festivaly: Ponúknu internet, nabíjanie aj aplikácie

Zdroj: archív

Aj tento rok budú operátori Orange a O2 partnermi známych letných podujatí. Čo si pripravili pre návštevníkov?

ikona Grape Zdroj: archív

Blížiace sa letné festivaly ako Pohoda či Grape sa stanú už tradične zaujímavým priestorom aj pre mobilných operátorov. Sprístupnia festivalové mobilné aplikácie, Wi-Fi pripojenie, mobilnú základňovú stanicu či ďalšie lákadlá.

Orange je partnerom festivalu Pohoda 2015 (9. až 11. júla) na trenčianskom letisku. O2 spolupracuje s festivalom Grape , ktorý sa koná na piešťanskom letisku.

Orange: Vylepšené 4G, prenosné nabíjačky

Už minulý rok mohli návštevníci festivalu Pohoda využiť 4G sieť od Orangeu . Operátor príde s rovnakou možnosťou aj teraz, pričom oznámil, že „zvyšuje kvalitu mobilného pokrytia ďalšou mobilnou základňovou stanicou “.

Zároveň sa rozšíri pokrytie bezplatnou Wi-Fi sieťou naprieč celým areálom – k dispozícii tak bude doteraz najväčší počet bezdrôtových prístupových bodov.

Využiť budete môcť mobilnú aplikáciu „Bažant Pohoda 2015 powered by Orange“. Ide o pomôcku dostupnú v slovenskom i anglickom jazyku určenú pre platformy Android aj iOS. Nájdete v nej kompletný program, aktuálne novinky od organizátorov, zmeny v programe či predpoveď počasia.

Používateľ dokáže tiež zdieľať svoj individuálny festivalový hudobný program cez Facebook a aplikácia mu na mape zobrazí, kde sa naposledy zdržiavali jeho blízki, ktorých má pridaných medzi priateľov na sociálnej sieti Facebook.

Dobitie telefónov zabezpečia asistované nabíjačkarne s väčšou kapacitou, ktoré budú v prevádzke nepretržite počas celého festivalu. Zároveň Orange poskytne návštevníkom aj dvesto prenosných nabíjačiek, ktoré si môžete zobrať kamkoľvek v areáli.

O2: Bezplatné správy vo vlastnej sieti

Operátor O2 si na festival Grape (14. až 15. augusta) nachystal festivalovú aplikáciu pre smartfóny, bezplatné Wi-Fi pripojenie či požičovňu externých nabíjačiek.

Zaujímavým doplnkom, ktorý bude tento rok opäť k dispozícii, je bezplatné posielanie SMS a MMS v sieti O2 počas celého trvania festivalu pre jeho návštevníkov. Výhodu si budete musieť pred jej využitím aktivovať.

Popri požičovni externých nabíjačiek budú k dispozícii samoobslužné miesta, kde si návštevníci dokážu sami nabiť svoje telefóny. Všetky nabíjacie miesta zostanú otvorené nonstop.

Zároveň operátor  pre návštevníkov opäť prinesie festivalovú aplikáciu , ktorá obsahuje potrebné informácie: program, mapy, novinky či informácie o kapelách. Chýbať nebude ani festivalová O2 Guru poradňa. V nej vám pomôžu predovšetkým s nastavením telefónov, aplikácií, MMS a služieb internetu.

Doplnené: O2 bude mať rýchly LTE internet dostupný na dvojici festivalov - Pohoda aj Grape. Operátor to avizuje na oficiálnej stránke na Facebooku.