28.6.2015 13:40 | Bleskovky MobilMania.sk

Vzhľad Meizu MX5 je odhalený. Príde aj väčšia verzia s prívlastkom Pro

Zdroj: GSMarena.com

Chystané novinky budú konkurovať súčasným top modelom, cenovka by však mala o stovky eur nižšia.

Už dlhšie je známe, že čínske Meizu chystá nové topmodely - smartfón MX5 a tabletofón MX5 Pro. Napriek tomu, že o parametroch už čo-to vieme, samotný vzhľad zariadení (najmä smartfónu) nebol odhalený. Server GSMarena.com však uverejnil fotografie, na ktorých vidíme spomínaný smartfón.

fotogaléria
Meizu MX5 bude patriť medzi špičku, zdroj: Zdroj: GSMarena.com

Chystaný top model ponúkne zaoblenú unibody konštrukciu v kombinácii s hardvérovým domovským tlačidlom, ktorého tvar nám pripomína výrobky od Samsungu. Meizu MX5 tiež dostane výkonný hardvér, procesor však nebude od Qualcommu.

Srdcom zariadenia totiž má byť čipset MediaTek MT6795T, známy aj pod označením Helio X10, ktorému budú sekundovať 3GB pamäte RAM. Ďalej nechýba 5,5-palcový displej s Full HD rozlíšením či operačný systém Android 5.0.1 Lollipop.

Snímač fotoaparátu bude mať rozlíšenie 20,7 megapixela s možnosťou nahrávania 2K videa, na tvorbu selfie fotiek zas poslúži predná 5-megapixelová kamera s Full HD videom. Batéria s kapacitou 3 150 mAh tiež obsahuje technológiu mCharge, vďaka ktorej dokážete nabiť smartfón z nuly na 25 percent za 10 minút.

fotogaléria
Domovské tlačidlo po vzore Samsungu, zdroj: Zdroj: GSMarena.com

Meizu MX5 mimochodom dosiahlo výborné skóre v porovnávacom nástroji GeekBench. Konkrétne ide o číslo 5 300, čo je približne na úrovni kórejského topmodelu Samsung Galaxy S6 . Oficiálna cenovka zariadenia zatiaľ nie je známa, no podľa predchádzajúcich správ by mal smartfón stáť 290 dolárov (cca 259 eur).

Čínsky výrobca tiež uvedie aj väčšiu verziu MX5 Pro. Tabletofón dostane do vienka 6-palcový displej s QHD rozlíšením. O výkon sa postará čipset Exynos 7420 od Samsungu, ktorému budú sekundovať až 4 gigabajty RAM.

fotogaléria
Meizu MX5 Pro, zdroj: GSMarena.com Zdroj: GSMarena.com

K dispozícii bude aj rovnaký 20,7-megapixelový fotoaparát, ktorý nájdeme aj vo vyššie uvedenom smartfóne. Meizu MX5 inak predstavia už v utorok 30.júna. Čo sa týka tabletofónu s prívlastkom Pro, dátum predstavenia nie je známy.