29.6.2015 13:08 | Bleskovky MobilMania.sk

Povel OK Google by mal fungovať aj v offline režime. Pribudnú tiež ďalšie funkcie

Zdroj: Liliputing.com

Analýzou aplikácie Google vo verzii 4.8 pre Android sa podarilo objaviť zaujímavé novinky.

zdroj: Liliputing.com Zdroj: Liliputing.com

V najnovšej verzii aplikácie Google pre Android boli objavené funkcie, ktoré naznačujú použitie príkazu „OK Google“ aj v offline režime bez internetového pripojenia.

Funkcia má byť však oklieštená a k dispozícii tak pravdepodobne budú len niektoré povely. Informácie priniesla stránka Android Police.

Funkcia „OK Google“ v súčasnosti funguje len za predpokladu, ak je zariadenie pripojené na internet. Po novom by si používatelia mohli vyslovením frázy „OK Google“ aj bez internetu zatelefonovať, napísať SMS správu, aktivovať/ deaktivovať Wi-Fi či spustiť hudbu podľa výberu.

Nie je však potvrdené, že sa funkcie časom nerozšíria aj o ďalšie možnosti, ako svojim hlasom využívať zariadenie plnohodnotnejšie. Nové hlasové povely v offline režime by mali fungovať po vyslovení frázy ale zároveň aj po manuálnom kliknutí na ikonku mikrofónu priamo v aplikácii Google.

Google pridáva aj ďalšie funkcie

V aplikácii by mali pribudnúť aj ďalšie zaujímavé funkcie. Jedna z nich by mala používateľa oboznámiť, že sa na internet pripája prostredníctvom nezabezpečenej Wi-Fi siete a môže to predstavovať potenciálnu hrozbu. Kedy a za akých okolnosti sa upozornenia zobrazia, zatiaľ nie je známe.

Google by však do svojej aplikácie mal pridať aj ďalšie možnosti na ovládanie funkcií smartfónu či tabletu. Pribudnúť by mali nové povely, s ktorými bude používateľ môcť nastaviť jas displeja a taktiež celkovú hlasitosť na zariadení. Odhaduje sa, že tieto nastavenia sa budú dať editovať konkrétnym povelom, napríklad „nastav hlasitosť na 70 %“ a podobne.

Nakoľko tieto informácie pochádzajú z analýzy nezávislého softvérového inžiniera, na oficiálne potvrdenie od spoločnosti Google si budeme musieť ešte nejaký čas počkať. Je možné, že do reálneho predstavenia novej aplikácie sa môžu objaviť ďalšie funkcie a naopak niektoré z nich sa môžu úplne vytratiť.