30.6.2015 07:01 | Bleskovky MobilMania.sk

OnePlus odhalilo ďalší kúsok skladačky. Snímač odtlačkov prstov

Zdroj: Martin Hodás

Čínsky výrobca vybaví smartfón OnePlus 2 biometrickým snímačom. Zvýšiť má bezpečnosť.

Posledné dva týždne sa dozvedáme čoraz viac o pripravovanej lacnej vlajkovej lodi OnePlus 2. Jej čínsky výrobca tentoraz potvrdil dlhodobé očakávania, že nový smartfón prinesie snímač odtlačkov prstov. Spoločnosť o tom informovala na svojom blogu.

Nastal čas

Novú funkciu fanúšikom predstavil samotný zakladateľ spoločnosti a bývalý viceprezident Oppo, Pete Lau. Vysvetlil, že pred príchodom modelu OnePlus One ešte technológia nebola natoľko vyladená, aby bola dostatočne praktická. Podľa jeho slov išlo o technológiu, ktorú výrobcovia v zariadeniach používali, len aby zaujali.

More secure. More convenient. Fingerprint sensor is coming to the #OnePlus2. http://t.co/QY8twW9Gpbpic.twitter.com/KvMiI81z6Q — OnePlus (@oneplus) 29. Červen 2015

To by sa malo zmeniť s príchodom OnePlus 2. Lau sľubuje, že nový zdokonalený senzor bude rýchlejší ako konkurenčný TouchID od Apple. Používateľ si bude môcť uložiť päť rozdielnych profilov odtlačkov prstov.

Viac už čoskoro

OnePlus zároveň avizuje, že ďalšiu novinku ohľadom pripravovanej vlajkovej lode oznámi už na budúci týždeň. Konkrétne v utorok 7. júla.

Zatiaľ nie je jasné, koľko informácií sa ešte od výrobcu dočkáme. Zo sociálnych sietí vyplýva, že v pláne mal zverejniť spolu päť indícií. Tá posledná však príde 20 dní pred tým, ako 27. júla odhalí svoj nový telefón.

zdroj: OnePlus Zdroj: OnePlus

Je teda možné, že sa do predstavenia nového smartfónu dozvieme ešte o niečo viac. Zatiaľ vieme len toľko, že OnePlus 2 príde na trh s revidovanou verziou čipsetu Snapdragon 810 a novým konektorom USB Type-C.