30.6.2015 10:00 | Bleskovky MobilMania.sk

iPhone 7 možno dostane duálny fotoaparát

Zdroj: archív

Apple vraj chce vo svojej novej generácii mobilných telefónov implementovať duálny fotoaparát.

Pred nejakým časom sme Vám priniesli správu o tom ako by mohol vyzerať nový iPhone 7 . Šikovný grafici vo svojej štúdii predstavili dizajnový návrh, ktorý obsahoval aj duálny fotoaparát. Vtedy možno ani len netušili, ako blízko sú možno k realite. Na tému upozornil magazín Forbes.

Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Altek, Apple experimentuje s nasadením fotoaparátu s dvoma šošovkami už niečo vyše troch rokov. Doposiaľ sa však potykal s rôznymi problémami, ktoré zabránili jeho nasadeniu. Len pripomenieme, že Altek je hlavný dodávateľ systému duálnych fotoaparátov pre HTC a Huawei.

Čítajte aj iPhone 7 možno dostane duálny fotoaparát

O tom, že to Apple myslí s nasadením duálnych telefónov vážne, svedčí aj fakt, že začiatkom tohto roka kúpil spoločnosť LinX Computational Imaging. Podľa predchádzajúcich správ Forbes však bola firma odkúpená hlavne za účelom vyriešenia niektorých technických problémov, ktoré vznikli počas vývoja priamo v Apple.

Duálna šošovka (zdroj: LinX Imaging) Zdroj: LinX Imaging

Ďalším faktorom prečo sa duálne fotoaparáty ešte nenachádzajú v iPhonoch je fakt, že Altek nedokázal zaručiť potrebnú kvalitu a hlavne množstvo komponentov, ktoré požadoval Apple. Zdroje blízke spoločnosti s logom nahryznutého jablka však prezradili, že potencionálnym dodávateľom duálnych fotoaparátov by sa mohla stať firma Largan Precision.

Otázne je, či sa novinka objaví už v novom iPhone 6s alebo si budeme musieť počkať až na ďalšiu generáciu. S veľkou pravdepodobnosťou sa s duálnym fotoaparátom stretneme až v novo dizajnovej generácii iPhone.