8.7.2015 15:06 | Bleskovky MobilMania.sk

Vlajkové lode od Xiaomi budú zrejme dve. Unikli bližšie špecifikácie

Zdroj: phoneandroid.com

Xiaomi Mi 5 a väčší Mi 5 Plus sa pochvália QuadHD displejom a špičkovými fotoaparátmi.

Na internete sa  objavili ďalšie podrobnosti pripravovaného modelu Xiaomi Mi 5.

Ten by sa mal stať nástupcom minuloročnej úspešnej vlajkovej lode Mi4 , z dielne tretieho najväčšieho výrobcu smartfónov. Dočkať by sme sa mali aj väčšej verzie Mi 5 Plus, uvádza portál PhoneArena.

Dostupné informácie prezrádzajú, že model Mi 5 by mal disponovať 5,2-palcovým QuadHD displejoms rozlíšením 1 440 × 2 560 pixelov. Zariadenie by malo byť poháňané procesorom Snapdragon 810.

Xiaomi Mi4 zrejme dostane nástupcu už čoskoro Zdroj: phoneandroid.com

Plynulému chodu operačného systému Android 5.1 Lollipop pripravovanou nadstavbou MIUI 7 by mali pomôcť tri gigabajty operačnej pamäte RAM. V súvislosti s Xiaomi Mi 5 sa hovoríaj o prednom fotoaparáte s rozlíšením až 13 megapixelov.  Zadný fotoaparát by sa mohol pýšiť senzorom s rozlíšením 16 megaxelov.

O napájanie zariadenia by sa mala starať batéria s kapacitou 3000 mAh.  Telefón by mal disponovať vnútornou pamäťou až do 64 gigabajtov, rozšíriteľnou o microSD pamäťové karty. Dostupné informácie hovoria aj o čítačke odtlačkov prstov.

Čítajte aj Vlajkové lode od Xiaomi budú zrejme dve. Unikli bližšie špecifikácie

Xiaomi  taktiež zrejme pracuje aj na väčšej verzii telefónu pod názvom Mi 5 Plus. Údajne by malo ísť o zariadenie s uhlopriečkou 5,7 palca, rovnako s QuadHD displejom. Telefón by mal vo svojich útrobách ukrývať novší procesor s čipsetom Snapdragon 820. Nemala by chýbať ani dvojica fotoaparátov, predný s rozlíšením 12 megapixelov a zadný s rozlíšením 23 megapixelov.

Aj keď dátum príchodu Mi 5  na trh a informácie o jeho dostupnosti zatiaľ nie sú potvrdené, cena Xiaomi Mi 5 bola vraj stanovená na 386 dolárov, teda asi 353 eur. Na podrobnosti týkajúce sa  modelu Mi 5 Plus si budeme musieť ešte počkať.

(1 EUR = 1,0931 USD)